8.4.24

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 60 ΕΤΩΝ του ΣΥΜΕΩΝ ΔΕΜΕΡΝΤΖΙΔΗ -70 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα εγκαίνια


«Ονειρεύομαι τις ζωγραφιές μου και ζωγραφίζω τα όνειρά μου» -Βίνσεντ βαν Γκονγκ.
«Όταν ήμουν παιδί, ονειρευόμουν να γίνω ζωγράφος. Όταν μεγάλωσα, ζωγράφισα το όνειρό μου. Έγινα ζωγράφος!» - Συμεών Δερμεντζίδης

Η ατομική έκθεση του καλλιτέχνη, Συμεών Δερμεντζίδη, παρουσιάζεται στην Αστική Σχολή Κατερίνης από τις 6 έως τις 17 Απριλίου και εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 8 Απριλίου στην Αστική Σχολή Κατερίνης.

Ο Συμεών Δερμεντζίδης  είναι ζωγράφος, σχεδιαστής, γραφίστας, βιτρουίστ, δημιουργός έργων ποικίλων υλικών και Δάσκαλος της τέχνης.
Στα εγκαίνια παρευρέθηκε η Αντιδήμαρχος πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης Ελίνα Διαμαντοπούλου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Πιερίας Χρυσαυγή Δριστά και Άννα Τζήκα, η πρώην βουλευτής Μπέττυ Σκούφα και φιλότεχνη της Κατερίνης.
Το παρόν έδωσαν από τον καλλιτεχνικό χώρο οι Λευτέρης Κηπόπουλος και Σταμάτης Παγανόπουλος επίσης καλλιτέχνες και ο συγγραφέας Θεοχάρης Μπικηρόπουλος.
 


  









Ο Συμεών Δερμεντδίδης έχει σπουδάσει Σχέδιο με υποτροφία και το πρώτο του ατελιέ το απέκτησε στα 18 του χρόνια. Είναι ζωγράφος, σχεδιαστής, γραφίστας, βιτρουίστ, δημιουργός έργων ποικίλων υλικών και Δάσκαλος της τέχνης.

Τιμήθηκε με πολλά βραβεία, διακρίσεις και υποτροφίες. Μια πορεία στην Τέχνη επί 60 περίπου χρόνια.

Εχει στο ενεργητικό του πάνω από 50 ατομικές εκθέσεις, 230 ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και πολλές διεθνείς.

Είναι μέλος του Αμερικανικού Συλλόγου Ακουαρέλλας, (American Watercolor Society).

Έργα του στολίζουν δημόσια κτήρια σε διάφορες χώρες.

Από το 1982 διδάσκει ζωγραφική, βιτρώ και σχέδιο, τόσο στο εργαστήριό του (Σχολή SimonArt), όσο και σε συνεργασία με διάφορους φορείς, όπως η Μέση Τεχνική Εκπαίδευση, η Ευρωεκπαιδευτική και η ΝΕΛΕ.

Εκτενής βιογραφία του καλλιτέχνη υπάρχει στις κάτωθι εκδόσεις του Μέλαθρου Οικουμενικού Ελληνισμού:

-2003. Ιστορία της Μακεδονίας, 3ος τόμος, Ελλάδα 21ος Αιώνας – Προσωπικότητες Ελληνισμού.

-2017. Σύγχρονες Προσωπικότητες της Ελλάδος, 7ος τόμος.

-2021. Αυτοί είναι οι Έλληνες του Σήμερα, 1ος τόμος.

Για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία με τον ίδιο:

e-mail: sider61@gmail.com
FB: Simeon Dermentzidis