4.12.23

«Νέα Αριστερά»: Αυτό είναι το όνομα της νέας ΚΟ των «11»

«Νέα Αριστερά» είναι το όνομα του νέου πολιτικού φορέα των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Αλέξης Χαρίτσης σε ειδική εκδήλωση στο «Σεράφειο».

«Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα, κανένα ταξίδι δεν ξεκινάει πραγματικά από το μηδέν. Γνωριζόμαστε, η νέα μας ΚΟ αποτελείται από ανθρώπους που έχουν μια ξεχωριστή διαδρομή. Συναντηθήκαμε από διαφορετικές αφετηρίες σε έναν μεγάλο σταθμό την διακυβέρνηση της Αριστεράς. Δεν θα απαρνηθούμε αυτό που υπήρξαμε. Θα είμαστε πάντα περήφανοι που πετύχαμε την έξοδο από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια και τα δημοσιονομικά σε τάξη, για την καταπολέμηση των ανισοτήτων, για την προώθηση ενός άλλου μοντέλου ανάπτυξης, για την Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν κάνουμε βήμα πίσω απ’ αυτά που καταφέραμε», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Χαρίτσης, που είναι ο νέος πρόεδρος της ΚΟ.

Στεκόμαστε και αυτοκριτικά σε αυτά που ανεχτήκαμε και υποτιμήσαμε ή δεν καταφέραμε να πετύχουμε, σημείωσε και έκανε λόγο για ένα εγχείρημα που δεν είναι νοσταλγικό, δεν είναι ο στόχος να επιστρέψουμε πίσω το ρολόι του χρόνου, θέλουμε κάτι νέο, μία νέα σύγχρονη ευρωπαϊκή αριστερά: αξιόπιστη, μαχητική και οραματική, ευρύχωρη και ανοιχτόμυαλη, μια αριστερά που δεν κρύβει τις προθέσεις της, είπε χαρακτηριστικά.