26.11.23

Αυτό που μένει στη ζωή δεν είναι τα υλικά αγαθά, αλλά οι ευτυχισμένες στιγμές

Οι περισσότεροι από εμάς, περνάμε τις μέρες μας πνιγμένοι στο άγχος, με τις υποχρεώσεις να μας κυνηγούν χωρίς σταματημό. Η εύρεση των χρημάτων που θα καλύψει τις ανάγκες μας είναι συνήθως ο νούμερο ένας στόχος μας, ξεχνώντας πως η ευτυχία δεν κρύβεται στα υλικά αγαθά.

Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει μια οικογένεια που παλεύει να πληρώσει το νοίκι ή τα φροντιστήρια των παιδιών. Αντίθετα, όλοι μας καταλαβαίνουμε τέτοιου είδους ανησυχίες που μας γεμίζουν στρες.
Ωστόσο, πού και πού είναι καλό να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ότι η αγάπη και η φροντίδα που προσφέρουμε στα παιδιά μας, είναι το πιο πολύτιμο δώρο. Μπορεί να μην τους κάνουμε ακριβά δώρα ή διακοπές σε πολυτελή καταλύματα, αλλά τους χαρίζουμε στιγμές τις οποίες θα θυμούνται για πάντα.
Το παρακάτω κείμενο, που διαβάσαμε στη σελίδα του ψυχολόγου Δημήτρη Πετρούνια, είναι αφιερωμένο σε όλους τους γονείς που νιώθουν ενοχές επειδή νιώθουν πως δεν ανταποκρίνονται στις οικονομικές απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Δεν είσαστε ανεπαρκείς γιατί, πολύ απλά, κάνετε το καλύτερο δυνατό. Είστε δίπλα στα παιδιά σας, τους προσφέρετε τον εαυτό τους και τα αγαπάτε με όλο σας το είναι – κι αυτό είναι που μετράει στο τέλος.

Ολόκληρη η ανάρτηση
«Ό,τι μένει στη ζωή,
δεν είναι τα υλικά δώρα,
αλλά οι αναμνήσεις των στιγμών που έζησες και σε έκαναν ευτυχισμένο.
Ο πλούτος σας δεν είναι κλειδωμένος σε ένα χρηματοκιβώτιο, αλλά στο μυαλό σας.
Είναι στα συναισθήματα που ένιωσες μέσα στην ψυχή σου!».


mama365.gr