26.11.23

"Γυναίκα Εστί" της Στέλλας Τζιτζιλή. Εγκαινιάστηκε και εξέπληξε η έκθεση σκηνοθετημένης -εννοιολογικής φωτογραφίας ! 35 ΦΩΤΟ

Εγκαινιάστηκε στην Αστική Σχολή Κατερίνης η έκθεση φωτογραφίας "Γυναίκα Εστί" της Στέλλα Τζιτζιλή. Μια έκθεση που επικεντρώνεται στη γυναίκα σε
όλες τις εκφάνσεις της." Είναι καιρός η γυναίκα να ζει ουσιαστικά ελεύθερη, χωρίς στερεότυπα, χωρίς το φύλο της να προκαθορίζει τη μοίρα κ τις επιλογές της" όπως σημείωσε η συντονίστρια της έκθεσης κ. Μ. Καρανίκα. Η έκθεση αποτελείται από μια σειρά φωτογραφιών με "πρωταγωνίστρια" την φιλόλογο/δημοσιογράφο Αντωνία Βαρμάζη, η οποία αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο της φωτογράφησης της Στέλλας Τζιτζιλή και την θεματική σκηνοθετημένη φωτογραφία. 
Δύο ταμπλό, ένα με ποιήματα γνωστών ποιητών αλλά και ποιητών της Κατερίνης από τη μια και ένα με σημειώματα "απαντήσεις" τι εστί γυναίκα από την άλλη, συμπληρώνουν τη εκδήλωση η οποία υποστηρίζεται από το δήμο Κατερίνης με τη συμμετοχή από το "Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Κατερίνης".

Στον χαιρετισμό της η κ Σ. Τζιτζιλή, υπογράμμισε :

"Η έκθεση ανήκει στην Σκηνοθετημένη-Εννοιολογική φωτογραφία.
Θέλει να δώσει στον καθένα μας τη δυνατότητα να σκεφτεί, να αισθανθεί και να αποδώσει την δική του έννοια.
Αφηγείται μια Ιστορία.
Έχει μια ροή, μια αρχή και ένα τέλος.
‘’Γυναίκα Εστί ‘’, ο τίτλος της.
Είναι ένα αφιέρωμα στη γυναίκα.
Γυναίκα, η χαρά της ζωής.
Γυναίκα, ονειροπόλα.
Γυναίκα, εργαζόμενη, νοικοκυρά, θύμα, δυναμική, αποφασιστική, ελεύθερη.
Σε όλες τις φωτογραφίες υπάρχει μια κούκλα συμπρωταγωνίστρια.
Αυτή η κούκλα συμβολίζει το alter ego της κάθε γυναίκας. Αυτό που ψάχνει και αυτό που επιθυμεί να βρει.
Κάποια στιγμή, μέσα στην πορεία της ζωής της το βρίσκει, ενώνεται με αυτό και έτσι απελευθερώνεται και συνεχίζει δυνατή και αισιόδοξη να ζει με ελευθερία.
Αυτό άλλωστε, συμβολίζει και το κλουβί στην τελευταία φωτογραφία της έκθεσης".