15.11.23

Μήνας αφιερωμένος στον διαβήτη με δράσεις στην Κατερίνη

Ένας μήνας, ο Νοέμβριος, αφιερωμένος στην ενημέρωση για τον Διαβήτη! Η πάθηση αυτή όμως δεν έχει μήνα ή μέρα. Έχει πολλές στιγμές, καθώς η ζωή με τον σακχαρώδη διαβήτη είναι μια καθημερινή ενασχόληση υγείας που μας αφορά όλους.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης ημέρας, εχθές 14/11 , παγκόσμια ημέρα του Σακχαρώδους Διαβήτη, ο Δήμος Κατερίνης και ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Ν.Πιερίας «έντυσαν» το Δημαρχείο, στο μπλε χρώμα του διαβήτη!


Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν διάφορες δράσεις στην πλατεία Κατερίνης. Ειδικότερα, σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού για την πάθηση, με την όποια ζουν σήμερα περίπου 1 εκατομμύριο συνάνθρωποι μας στην Ελλάδα και 463 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως, ο Δήμος Κατερίνης φωταγώγησε συμβολικά το Δημαρχείο, συμμετέχοντας στη συγκεκριμένη παγκόσμια ημέρα.

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη ζητά τη στήριξη όλων όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν και να συνεργαστούν, προκειμένου περιστατικά ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη να αντιμετωπίζονται σε όλους τους χώρους και οι πάσχοντες να προλαβαίνουν τις επιπλοκές που μπορεί να επιφέρει η χρόνια αυτή πάθηση.


Ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη του Ν. Πιεριας στοχεύει στην ενδυνάμωση και την στήριξη των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη αποσκοπώντας στην βελτιστοποίηση της καθημερινότητάς τους και της διαχείρισης της πάθησή τους. Συγκεκριμένα τις τελευταίες εβδομάδες μέλη του συλλόγου συμμετείχαν στο σεμινάριο “Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης Ατόμων με χρόνιες παθήσεις”, διάρκειας 25 ωρών, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την μέσα ΕΣΑμεΑ.