8.11.23

Ο ΠΟΤΑΠ στην 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia»

Η Πιερία, μέσω του Περικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) θα συμμετάσχει δυναμικά στη σημαντικότερη τουριστική έκθεση της χώρας, την 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Philoxenia».

Από την Παρασκευή 10 έως και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ο ΠΟΤΑΠ μέσα από το ενιαίο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει με την προοπτική ανάπτυξης και προώθησης του Πιερικού τουριστικού προϊόντος σε νέες αγορές.

Ο ΠΟΤΑΠ, για πρώτη φορά, σε ειδικό χώρο εντός του περιπτέρου της Περιφέρειας, θα εστιάσει στον μυθικό Όλυμπο με στόχο τη δημιουργία νέων προοπτικών για την τουριστική ανάπτυξη και στην κατεύθυνση της προσέλκυσης τουριστών, ενώ θα αναδείξει την εύκολη προσβασιμότητα, τις τουριστικές υποδομές υψηλού επιπέδου, τον αρμονικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας, τη δυνατότητα που έχει ο επισκέπτης να αναπτύξει ποικίλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως είναι ο φυσιολατρικός, ο πολιτιστικός, ο θρησκευτικός, ο αρχαιολογικός –ιστορικός, ο αθλητικός, ο γαστρονομικός, κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΟΤΑΠ καλεί όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού του νομού να συμμετέχουν στον ειδικό χώρο του ΠΟΤΑΠ. Συγκεκριμένα, μπορούν να διαθέσουν έντυπο προωθητικό υλικό αλλά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα που θα διανεμηθούν δωρεάν στους επισκέπτες της έκθεσης από τους εκπροσώπους του ΠΟΤΑΠ, με στόχο την προβολή όλων των τουριστικών επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της Πιερίας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: potap.pieria@gmail.com.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά ο ΠΟΤΑΠ μαζί με την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και με την υποστήριξη του εκπαιδευτικού φορέα ΛΥΔΙΑ θα διοργανώσουν την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τις ώρες 1 μ.μ. -3μ.μ., εκδήλωση γαστρονομίας με τίτλο «Μοναστηριακή Κοινότητα της Πιερίας και Μοναστική Κουζίνα».
Η σημαντική αυτή δράση θα συμβάλει στην ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού και τη διασύνδεσή του με την τοπική γαστρονομία.

Η παρουσίαση θα γίνει από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου Πέτρας Ολύμπου, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Βασίλειο Νάκα.

Η Μοναστική Κουζίνα της Μοναστηριακής Κοινότητας Πιερίας στην Philoxenia 2023