2.10.23

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ) ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ: «Η θέση μου είναι μέσα στον κόσμο, με τον κόσμο, για τον κόσμο». GALLERY 60 Φωτο

«Με το έργο που έγινε στην Περιφέρεια, έτοιμοι για το μεγάλο άλμα εμπρός,  τη νέα πενταετία».
Ο δικηγόρος Αθανάσιος (Σάκης) Μιχαηλίδης, είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα. Η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο στέλνει μήνυμα ανανέωσης
και επανεκκίνησης απέναντι στις προκλήσεις της νέας πενταετίας. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει στις εκλογές του Β΄ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι όμως πολλά χρόνια ενεργός και δραστήριος ως πρόεδρος ή μέλος Δ.Σ. σε σωματεία, συλλόγους και ιδρύματα.

Η υποψηφιότητά του πηγάζει από την αγάπη του για ανιδιοτελή προσφορά στον τόπο και στους συμπολίτες του και από τη μέχρι τώρα πορεία και δράση του, για πολλούς ήταν αναμενόμενη. Ήταν θέμα χρόνου… Ώσπου ήρθε η πρόταση του κ. Τζιτζικώστα και μπήκε στον αγώνα με όλες τις δυνάμεις του «οργώνοντας» τον νομό Θεσσαλονίκης από άκρη σε άκρη.

Με αξίες, όραμα, γνώση και προτάσεις για την επόμενη μέρα, για έναν κόσμο που αλλάζει και πρέπει να συμμετέχουμε στις προκλήσεις και τις εξελίξεις, πιστεύει ότι όλοι μαζί, μπορούμε και πρέπει να συμμετέχουμε ενεργά στα κοινά, βάζοντας ο καθένας το λιθαράκι του στην πρόοδο και την ανάπτυξη που ονειρευόμαστε.Να είμαστε ενεργά αυτό που οραματιζόμαστε, συμμετοχικά και όχι ως απλοί θεατές.Επισκέπτεται κάθε δήμο, κάθε γειτονιά του νομού Θεσσαλονίκης στην Ά και στη Β΄ περιφέρεια, ενημερώνει και ενημερώνεται από τους πολίτες και υπόσχεται να συμβάλει κατά το δυνατόν στην άμβλυνση των ανισοτήτων.

Το πλούσιο βιογραφικό του, δεν είναι παρά η επιβεβαίωση για την έμπρακτη συμμετοχή του σε δράσεις και πρωτοβουλίες, είτε προσωπικές είτε συλλογικές αλλά πάντα πολύπλευρες και πολυθεματικές.
  
Μια όμως από τις εξαιρετικά σημαντικές δράσεις του είναι η συμμετοχή και ο πρωταγωνιστικός ρόλος του στις διαδικασίες ίδρυσης Ορθόδοξου Ναού του Αγίου Νικολάου στην πρωτεύουσα της Κούβας, τα θυρανοίξια του οποίου έγιναν παρουσία του αείμνηστου ηγέτη της Φιντέλ Κάστρο, του αδερφού του Ραούλ -νυν προέδρου της Κούβας καθώς και του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο και χιλιάδων προσκυνητών από τη Ευρώπη, την Αμερική και τον Καναδά.

Ο Αθανάσιος (Σάκης) Μιχαηλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, φοίτησε στο Πειραματικό Σχολείο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δείχνοντας από τα πρώτα μαθητικά του χρόνια την διάθεση για προσφορά και ενεργό συμμετοχή διετέλεσε πρόεδρος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου, είναι πτυχιούχος της Νομικής, Dottore in Giurisprudenza, Università di Macerata και διατηρεί δικηγορικό γραφείο με ομάδα συνεργατών ειδικευμένη στο Αστικό, Εμπορικό και Διοικητικό Δίκαιο και γνωρίζει Ιταλικά, Αγγλικά και Γαλλικά.

Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (έτος ίδρυσης 1952, βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών), επόπτης του Κληροδοτήματος ‘’Λουκάς και Ελπινίκη Παπαναστασίου’’, έχοντας εκλεγεί από το 2002, υπηρετώντας ανελλιπώς σε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια.Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων, “ Ο Παύλος Μελάς”, Ταμίας της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και Οικονομικός Διευθυντής –Ταμίας, του Ιδρύματος Αλεξάνδρου και Καλλιθέας Καρούτα, Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε επίσης πως είναι ο Ιδρυτικός Πρόεδρος και Πρόεδρος της Λέσχης Lions Θεσσαλονίκης, "Ηράκλεια" . Η συμμετοχή του ως ενεργός πολίτης δε σταματά εδώ καθώς έχει αφήσει το αποτύπωμά του σε ιστορικούς συλλόγους και σωματεία της Θεσσαλονίκης με έντονη κοινωνική, επιστημονική, πολιτιστική και ανθρωπιστική δράση.
Διετέλεσε, τρεις θητείες Γ.Γ. του Συνδέσμου Μοναστηριωτών και των Πέριξ "Καρτερία" στο πλευρό της αείμνηστης προέδρου Βιολέτας Παπαθανασίου. Εκπροσωπώντας το Σύνδεσμο Μοναστηριωτών και σε συνεργασία με την Παμμακεδονική Αμερικής διοργανώνανε επί σειρά ετών το Διαγωνισμό Ελληνικής Γλώσσας για παιδιά του Γυμνασίου στη Θεσ/νίκη ιδρύοντας και υποστηρίζοντας από το 2000 τη λειτουργία και την οργάνωση Φροντιστηρίων Ελληνικής Γλώσσας στο Μοναστήρι και στην ευρύτερη περιοχή της Πελαγωνίας με σκοπό τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Φίλων του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα για δύο θητείες.Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος της ‘’Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας’’ Βορείου Ελλάδος, Μέλος του Δ.Σ. του Λαογραφικού & Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας – Θράκης, Μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Τ.Α. Δήμου Θεσσαλονίκης, Μέλος της Επιτροπής «Δημητρίων» του Δήμου Θεσσαλονίκης, 2008:συμμετοχή στην Ο.Δ.Ε. της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.Φυσικά όλα αυτά αναγνωρίστηκαν και επικροτήθηκαν με Τιμητικές Διακρίσεις και Βραβεύσεις, όπως μεταξύ άλλων: από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, από την Ακαδημία Αθηνών, από την Μητρόπολη Μεξικού,από τη Διεθνή Οργάνωση Lions με την ανώτατη τιμητική διάκριση Melvin Jones Fellows, από το Ίδρυμα Albert Schweitzer της Αυστρίας και από το Royal Confraternity of Saint Teutonio της Πορτογαλίας με Grand Cross διάκριση. Η επιλογή του από τον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα είναι για τον γνωστό δικηγόρο, μια ευκαιρία να ξεδιπλώσει τις ικανότητές του, την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητά του προσφέροντας στα κοινά, στην Περιφέρεια και στον συνάνθρωπο. Ο Αθανάσιος(Σάκης ) Μιχαηλίδης δίνει με αισιοδοξία και ενθουσιασμό αλλά και τη μοναδική σεμνότητα που τον διακρίνει τον αγώνα του, γιατί θέλει και μπορεί να προσφέρει στο πλευρό του κ. Τζιτζικώστα. Η αποδοχή του κόσμου είναι μεγάλη. Μένει να καταγραφεί και στην κάλπη με την εκλογή του! Αν οι υποστηρικτές του, που γνωρίζουν τις ικανότητές του και τις δράσεις του όλα αυτά τα χρόνια, τον εμπιστευτούν με την ψήφο τους, θα κοσμεί το επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο της Κεντρικής Μακεδονίας.
  

1. Χρόνια ασχολείστε με συλλόγους, σωματεία, το Σύνδεσμο Μοναστηριωτών και Πέριξ «Η ΚΑΡΤΕΡΙΑ», την μεγάλη σας αγάπη τον Ελληνισμό της Πελαγονίας, την εκκλησία, την Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων της Θεσσαλονίκης, την ιστορική Λέσχη Θεσσαλονίκης καθώς και τη μεγάλη διεθνή οργάνωση των Lions που προάγει την προσφορά στον συνάνθρωπο αλλά και οργανώσεις που αναδεικνύουν το δυναμικό πνεύμα του Ελληνισμού όπως οι AHEPANS, προσφέροντας έργο…Φτάσαμε όμως στο 2023 για να είστε υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, με το ψηφοδέλτιο του κ. Τζιτζικώστα. Γιατί τώρα;

Με ιδιαίτερη χαρά, αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα να συμμετέχω στον συνδυασμό νίκης «Αλληλεγγύη» ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος.

Η πρόταση αυτή έγινε τη στιγμή που η επιθυμία για συμμετοχή, για προσφορά στον τόπο μου, στην πατρίδα μου, στη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη μας, ήταν τόσο έντονη όσο ποτέ άλλοτε. Γι΄ αυτό και η απάντησή μου ήταν άμεση και θετική, για να εργαστώ σκληρά με όλες μου τις δυνάμεις και να προσφέρω, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μου, τον Νίκο Καζαντζάκη και το λόγο του: «Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω!»
Η ατομική ευθύνη όλων μας, το καθήκον, αν ενωθεί γίνεται κινητήριος δύναμη!
Μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, να ανεβούμε ένα σκαλί ψηλότερα. Με την αγάπη για τον άνθρωπο, με τη θέληση για δημιουργία, όλοι μαζί μπορούμε να αφήσουμε το αποτύπωμά μας στον τόπο μας.

2. Προφανώς πιστεύετε στις ικανότητες και την αποτελεσματικότητα του κ Τζιτζικώστα.

Πιστεύω στον Απόστολο Τζιτζικώστα, πιστεύω στις ικανότητές του, εμπνέομαι από τις ιδέες του, το λόγο και το έργο του, μα προπάντων από την προσωπικότητα και την αυθεντικότητά του. Πιστεύω στη συνέχεια του κράτους, στη συνέχεια της απόλυτα πετυχημένης προσπάθειας του Περιφερειάρχη μας όλα αυτά τα χρόνια. Πιστεύω στην νέα αρχή για το νομό Θεσσαλονίκης, για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που πλέον με το έργο που έχει επιτευχθεί με το προσωπικό όραμα και την καθοδήγησή του, μπορεί να κάνει το άλμα εμπρός τη νέα πενταετία.
  

3. Τι είναι αυτό που θέλετε να δείτε τόσο για τη Θεσσαλονίκη όσο και για την Μακεδονία μας;

Πηγαίνοντας από δήμο σε δήμο σε ολόκληρο το νομό Θεσσαλονίκης, πράγμα που θα συνεχίσω μέχρι την ημέρα των εκλογών ασταμάτητα αλλά και με τη βοήθεια του θεού και των συμπολιτών μου, την επόμενη μέρα.

Μιλώντας καθημερινά με τους πολίτες, καταγράφω τις σκέψεις, τις ιδέες, τις προτάσεις τους. Η θέση μας είναι μέσα στον κόσμο, όχι μόνο στην προεκλογική περίοδο αλλά κυρίως μετά. Θέλω όμως να υπογραμμίσω ότι την επόμενη πενταετία, πρέπει να θέσουμε ως στόχευση, την εξάλειψη των ανισοτήτων (μεταξύ Α και Β Θεσσαλονίκης) με όραμα μία σύγχρονη Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, «βιτρίνα» της Μακεδονίας μας.
Δεσμεύομαι πως με εργατικότητα, συνέπεια και σεβασμό σε όλες και όλους με εντατικούς ρυθμούς θα εργαστώ στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα, που με επιστράτευσε στην προσπάθειά του για την επόμενη μέρα της Περιφέρειας.
Με προτεραιότητα, την πραγματική κοινωνία, μαζί αλλάζουμε τη ζωή μας, αλλάζουμε τον τόπο μας, για μας και κυρίως για τις επόμενες γενιές.

4. Σε αυτές τις εκλογές, έχουμε πολλούς νέους ηλικιακά υποψήφιους. Εμπιστεύεστε τη νέα γενιά;

Πεποίθησή μου είναι ότι πρέπει να ενθαρρύνουμε τη νέα γενιά, να συμμετέχει, να έχει λόγο για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας, να οικοδομήσουμε νέες κοινωνίες εναρμονισμένες στο σήμερα με το βλέμμα στο μέλλον. Οι περισσότεροι συνεργάτες μου είναι νέοι. Η νέα γενιά διαθέτει τα εφόδια, τον ενθουσιασμό, τη γνώση και τη δύναμη, να δημιουργήσει, να πετύχει. Είναι η ώρα να τους εμπνεύσουμε να γίνουν κρίκος μιας αλυσίδας προσφοράς για να χτίσουμε το αύριο του τόπου μαζί. Αξίζει να ενώσουμε δυνάμεις και να δώσουμε με κοινό βηματισμό αυτή τη μάχη!

5. Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους πολίτες του νομού Θεσσαλονίκης;

Είναι πολύ μεγάλη τιμή και ευθύνη να διεκδικείς την εμπιστοσύνη των συμπολιτών σου αλλά και μεγάλη χαρά να αγωνίζεσαι για ένα ιερό σκοπό, όχι για αυτά που έχεις κάνει αλλά για αυτά που θέλεις ακόμη να προσφέρεις, γιατί η ιστορία γράφεται με τη συμμετοχή. Με τους κοινούς αγώνες και τις αξίες που πιστεύεις. Από τους παρόντες!
Μαζί με τον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, αλλάζουμε τη ζωή μας, αλλάζουμε τον τόπο μας, για μας και κυρίως για τις επόμενες γενιές.
Θα εργαστώ για την Θεσσαλονίκη που μας αξίζει. Για τη Θεσσαλονίκη πρωταγωνίστρια.
Ζητώ μια από τις ψήφους των συμπατριωτών μου.
Η ψήφος για μένα που είμαι υποψήφιος πρώτη φορά, είναι τιμητική εντολή, για δουλειά και έργα ουσίας.
Δεσμεύομαι ότι θα τους κάνω περήφανους όλους και μαζί θα πάμε τη Μακεδονία μας, μπροστά και ακόμη πιο ψηλά!


GALLERY