25.10.23

Το Μοναστήρι οργανωτικό και μαχητικό κέντρο του Μακεδονικού Αγώνα, δεν απελευθερώθηκε ποτέ...ΦΩΤΟ

Τιμούμε την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα.
Του αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.Του αγώνα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία.
Του αγώνα για την επανένωση με την Ελλάδα...
Τιμούμε και θυμόμαστε τις θυσίες όλων των Ελλήνων από κάθε γωνιά της Ελλάδας που με αυταπάρνηση πότισαν με το αίμα τους το δένδρο της ελευθερίας της μακεδονικής γης για την πολυπόθητη λευτεριά. 
Είναι χρέος μας να διδασκόμαστε από την αγάπη τους για την πατρίδα, να θυμόμαστε τις θυσίες τους και να κρατήσουμε ψηλά τα ιερά και τα όσια, τα ιδανικά και τις αξίες του έθνους μας!
Αποδίδουμε βεβαίως τη δέουσα τιμή στην καθοριστική συμβολή των Μοναστηριώτων στις θυσίες και στις λυτρωτικές προσπάθειες του γένους που γιγάντωσε τις ψυχές των Ελλήνων, ατσάλωσε τη θέληση των παλικαριών της Μακεδονίας και προετοίμασε τους θρυλικούς αγωνιστές που με το τίμιο αίμα τους και τις μαρτυρικές θυσίες τους προεξοφλούσαν τη λύτρωση της πατρίδας τους από τις αλυσίδες της Τουρκικής σκλαβιάς. 
Το έργο τους αυτό υπήρξε αληθινά τιτάνιο αληθινά ηρωικό, αληθινά αντάξιο των μεγάλων μας προγόνων. 
Ας μη λησμονούμε όμως το γεγονός ότι δε μπορεί να υπάρξει λύτρωση εθνική χωρίς οργανωμένη προπαρασκευή της. 
Και το Μοναστήρι οργανωτικό και μαχητικό κέντρο της Εθνικής προσπάθειας σε όλη τη Δυτική και Βόρεια Μακεδονία μας, κατείχε πάντοτε την πρώτη και επίζηλο θέση.
Υπήρξε ο τηλαυγής φάρος που κατηύγασε τις συνειδήσεις του Βορρά. 
Υπήρξε η ψυχή των μαχητικών εξορμήσεων των Ελλήνων αγωνιστών της Μακεδονικής ελευθερίας, με το μεγάλο ατύχημα της μοίρας να μείνει το ίδιο έξω του νυμφώνος της εθνικής ελευθερίας και τα πρωτοπόρα στους εθνικούς αγώνες τέκνα του μακριά από την πατρίδα τους κατεσπαρμένα στην ύπαιθρο και τις πόλεις της ελεύθερης πατρίδας!

Αγαπητοί συμπατριώτες το σημερινό εκρηκτικό περιβάλλον που ζούμε με πολέμους σε ολόκληρο τον πλανήτη και ιδιαίτερα στην Ουκρανία, το Ναγκόρνο Καραμπάχ, το Ισραήλ, την Παλαιστίνη, το Λίβανο πρέπει να μας αφυπνίσουν, να είμαστε σε ετοιμότητα και να αναζητήσουμε συμμαχίες και συνεργασίες για να διασφαλίσουμε την ειρήνη. Την ειρήνη θεμέλιο του πολιτισμού, της προόδου και της ανάπτυξης των λαών!
Ενωμένοι προχωρούμε με το βλέμμα στο μέλλον, για τη "Μακεδονία Μπροστά", για τη "Μακεδονία 2030".
Ζήτω ο Μακεδονικός Αγώνας!

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Δικηγόρος
*Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων, “ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ”.
*Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (Έτος ίδρυσης 1952 , βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών)