1.11.23

Αν θα κάνετε σεξ απόψε, τότε μη φάτε αυτές τις πέντε τροφές!

Αυτό που τρώτε μπορεί πραγματικά να… σβήσει μια καυτή σεξουαλική ζωή. Όταν περιλαμβάνονται στη διατροφή σας σε τακτική βάση, κάποιες τροφές μπορεί να επηρεάσουν άμεσα την ποιότητα της σεξουαλικής σας ζωής τόσο θετικά όσο και αρνητικά λόγω της επίδρασής τους στη συνολική υγεία σας.
Η σεξουαλική δυσλειτουργία είναι ένα πολύπλοκο πρόβλημα, που σπάνια είναι καθαρά σωματικό ή ψυχολογικό, αλλά η διατροφή σας μπορεί να παίξει ρόλο, αναφέρει η ενδοκρινολόγος Florence Comite, MD, συγγραφέας του βιβλίου Keep It Up. Με άλλα λόγια, οι χειρότερες τροφές που επηρεάζουν την καρδιά, την αρτηριακή σας πίεση και τον κίνδυνο για διαβήτη είναι γενικά οι τροφές που επηρεάζουν τη σεξουαλική σας ζωή.

Σε πολλές περιπτώσεις, η διέγερση στις γυναίκες και η στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες μπορεί όχι μόνο να είναι απογοητευτική στην κρεβατοκάμαρα, αλλά να αποτελεί πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι για την ανάπτυξη χρόνιων ασθενειών. Εάν για παράδειγμα έχετε χοληστερόλη, αθηρωματική πλάκα και φλεγμονή, είναι πιθανό να εμποδίσει τη ροή του αίματος στις στενές πνευμονογαστρικές αρτηρίες, το ένα τέταρτο του μεγέθους των στεφανιαίων αρτηριών, που τροφοδοτούν τα γεννητικά όργανα προτού εμποδίσουν τις στεφανιαίες αρτηρίες. Ο διαβήτης επηρεάζει επίσης τα αιμοφόρα αγγεία και βλάπτει τον νευρικό ιστό, επηρεάζοντας τις αισθήσεις στο δέρμα και μειώνοντας τη διέγερση.

Ο έλεγχος του σακχάρου, η μείωση της αυξημένης αρτηριακής πίεσης, η διαχείριση της χοληστερόλης και η βελτιστοποίηση των ορμονών και του μεταβολισμού μπορούν να βελτιώσουν τη σεξουαλική υγεία. Πολλοί από αυτούς τους παράγοντες θα βελτιωθούν μέσω της διατροφής και ειδικά με τον περιορισμό των παρακάτω πέντε τροφών που υπονομεύουν τη μεταβολική υγεία και καταστρέφουν τη σεξουαλική σας ζωή.

Οι 5 τροφές που κάνουν κακό στο σεξ

Αυτές οι τροφές μειώνουν τη λίμπιντο, η οποία τροφοδοτείται συνήθως από την τεστοστερόνη. Αν και θεωρούμε την τεστοστερόνη αντρική ορμόνη ,όπως τα οιστρογόνα γυναικείες ορμόνες, η αλήθεια είναι ότι τόσο η τεστοστερόνη όσο και τα οιστρογόνα παίζουν σημαντικό ρόλο στο σεξ και στα δύο φύλα. Ωστόσο μια ανισορροπία της τεστοστερόνης και των οιστρογόνων μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει τη λίμπιντο.

1. Ζάχαρη

Η ζάχαρη είναι παντού, οπότε μη νομίζετε ότι είστε ασφαλείς μόνο και μόνο επειδή δεν βάζετε ζάχαρη στον καφέ σας. Αυτή η γλυκιά ουσία αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης ινσουλίνης, η οποία ενθαρρύνει την αποθήκευση κοιλιακού λίπους, μειώνει τη μυϊκή μάζα και προκαλεί μείωση των επιπέδων τεστοστερόνης.
Στους άνδρες, το κοιλιακό λίπος αυξάνει τα επίπεδα των οιστρογόνων, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε χαμηλή λίμπιντο και στυτική δυσλειτουργία. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η γλυκόζη (ζάχαρη) μειώνει σημαντικά τα επίπεδα ολικής και ελεύθερης τεστοστερόνης.

2. Τυρί

Τα περισσότερα τυριά που καταναλώνουμε προέρχονται από το αγελαδινό γάλα, το οποίο είναι γεμάτο με συνθετικές ορμόνες. Αυτές ενδέχεται να μειώνουν τη φυσική παραγωγή ορμονών του σώματός σας, συμπεριλαμβανομένων των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης, μειώνοντας έτσι τη διάθεσή σας για σεξ.

3. Αναψυκτικά διαίτης

Η κατανάλωση αναψυκτικών χωρίς θερμίδες είναι μια τρομερή ιδέα. Τα τεχνητά γλυκαντικά όμως που περιέχουν, ειδικά η ασπαρτάμη, επηρεάζουν άμεσα τα επίπεδα της σεροτονίνης. Η σεροτονίνη είναι μια σημαντική ορμόνη που ενισχύει την καλή διάθεση. Η χαμηλή σεροτονίνη, λένε οι ερευνητές, σχετίζεται με χαμηλότερη λίμπιντο, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

4. Μπαχαρικά

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο του Όρεγκον, τα έντονα αρωματισμένα ή καρυκευμένα τρόφιμα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τη μυρωδιά του γυναικείου κόλπου. Αυτά τα τρόφιμα είναι τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα έντονα μπαχαρικά αλλά και ο καφές.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η εξάλειψη αυτών των τροφών και η κατανάλωση περισσότερων δημητριακών ολικής αλέσεως, φρούτων και λαχανικών μπορεί να αποδώσει ένα πιο ήπιο άρωμα στην ευαίσθητη περιοχή, κάτι που ενδέχεται να απογειώσει το σεξ.

5. Σταυρανθή λαχανικά

Παρόλο που δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι αυτά τα είδη λαχανικών μειώνουν την επιθυμία για σεξ, μπορεί ωστόσο να εξασθενήσουν τη σεξουαλική επιθυμία. Γιατί; Το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το λάχανο και τα λαχανάκια των Βρυξελλών επηρεάζουν εκκρίσεις, όπως σπέρμα, ιδρώτα, ούρα και αναπνοή, δημιουργώντας δυσάρεστες μυρωδιές και γεύσεις.
Τα σταυρανθή λαχανικά αυξάνουν επίσης το φούσκωμα, χάρη στη ραφινόζη και το θειϊκό άλας που περιέχουν. Η ραφινόζη είναι ένα σάκχαρο που βρίσκεται στα σταυρανθή λαχανικά, αφυδατώνεται μέχρι να φτάσει στο παχύ έντερο και στη συνέχεια ζυμώνεται από βακτήρια που παράγουν αέρια. Καταλαβαίνετε…



https://www.oloygeia.gr