10.10.23

Τι είναι το Μυστικό ;

ΜΠΟΜΠ ΠΡΟΚΤΟΡ:
"Κατά πάσα πιθανότητα, αυτή τη στιγμή αναρωτιέστε:"Μα τι είναι επιτέλους το Μυστικό;"
 Θα σας πω πώς το αντιλαμβάνομαι εγώ.
Όλοι λειτουργούμε με μια απεριόριστη δύναμη. Όλοι πορευόμαστε βάσει πανομοιότυπων νόμων. Οι φυσικοί νόμοι του σύμπαντος είναι τόσο ακριβείς, ώστε πλέον δε δυσκολευόμαστε ούτε στην κατασκευή διαστημοπλοίων ούτε στην αποστολή ανθρώπων στη Σελήνη ή στη χρονομέτρηση μιας προσγείωσης με ακρίβεια κλάσματος του δευτερολέπτου.

Όπου κι αν βρισκόμαστε -στην Ινδία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Στοκχόλμη, το Λονδίνο, το Τορόντο, το Μόντρεαλ ή τη Νέα Υόρκη-, λειτουργούμε όλοι με μία δύναμη. Με ένα Νόμο. Το Νόμο της Έλξης!

Το Μυστικό είναι ο ...Νόμος της Έλξης!

Ό,τι κι αν έρχεται στη ζωή σας, έρχεται επειδή το προσελκύετε.
Και το προσελκύετε μέσω των εικόνων που έχετε στο μυαλό σας. "
Η ζωή σας είναι αυτό που σκέφτεστε. Αυτό που συμβαίνει στο μυαλό σας, αυτό προσελκύετε.

"Οι σκέψεις σας έχουν υλική υπόσταση - κάθε μία από αυτές αποτελεί και μια ξεχωριστή κινητήρια δύναμη."

Πρέντις Μάλφορντ (1834-1891)
Οι μεγαλύτεροι διδάσκαλοι στην ιστορία του ανθρώπινου γένους μας δίδαξαν ότι ο νόμος της έλξης είναι ο ισχυρότερος νόμος του Σύμπαντος.

Ποιητές όπως ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ο Ρόμπερτ Μπράουνινγκ και ο Ουίλιαμ Μπλέικ μας κληροδότησαν αυτή τη γνώση με την ποίηση τους. Μουσικοί όπως ο Λούντβιχ βάν Μπτόβεν την εξέφρασαν με τη μουσική τους. Καλλιτέχνες όπως ο Λεονάρντο ντα βίντσι την απεικόνισαν στα έργα τους. Μεγάλοι Στοχαστές, συμπεριλαμβανομένων των Σωκράτη, Πλάτωνα, Ράλφ Γουόλντο Έμερσον, Πυθαγόρα, σερ Φράνσις Μπέικον, σερ Ισαάκ Νεύτωνα, Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκάιτε και Βίκτωρα Ουγκό, τη μοιράστηκαν μαζί μας μέσα απο τα κείμενα και τη διδασκαλία τους. Τα ονόματα τους έγιναν αθάνατα και ο θρύλος της ύπαρξης τους επέζησε των αιώνων.

Θρησκείες όπως ο ινδουισμός, οι ερμητικές διδασκαλίες, ο βουδισμός, ο ιουδαϊσμός, ο χριστιανισμός και ο ισλαμισμός, και πολιτισμοί όπως ο βαβυλωνιακός και ο αιγυπτιακός κληροδότησαν τη γνώση μέσω των γραπτών και προφορικών παραδόσεων τους. Καταγεγραμμένος σε όλες τις εποχές και σε όλες τις εκφάνσεις του, ο νόμος απαντά σε κείμενα του αρχαίου κόσμου στη διάρκεια των αιώνων. Τον βρίσκουμε λαξεμένο στην πέτρα το 3000 π.Χ Παρότι κάποιοι τη φθόνησαν και την επιβουλεύτηκαν -και πράγματι έτσι συνέβη-, η γνώση υπήρχε ανέκαθεν και ήταν στη διάθεση των πάντων.
Η αρχή του νόμου υπήρξε στην αρχή του χρόνου. Υπήρχε εξαρχής και θα υπάρχει πάντα.

Ο νόμος είναι αυτός που συγκροτεί την απόλυτη τάξη στο σύμπαν και καθορίζει κάθε λεπτό της ζωής σας, την παραμικρή εμπειρία σας. Δεν έχει σημασία ποιός είστε ή που βρίσκεστε, ο νόμος της έλξης πλάθει το σύνολο της βιωματικής εμπειρίας σας, κάτι που ο πανίσχυρος αυτός νόμος πετυχαίνει μέσω των σκέψεών σας. Εσείς είστε αυτοί που θέτετε σε λειτουργία το νόμο της έλξης και το κάνετε με τις σκέψεις σας.

Το 1912 ο Τσάρλς Χάανελ όρισε το νόμο της έλξης ως "το σπουδαιότερο και πλέον αλάνθαστο νόμο επί του οποίου βασίζεται το άπαν της δημιουργίας".