28.10.23

Με έργα για την Μαρία Κάλλας η Ειρήνη Μητούδη στην πρεμιέρα της όπερας ,της Λίνας Τόνια "Μαρία Κάλλας"-15 ΦΩΤΟ

Στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της όπερας ,της μοναδικής δημιουργού Λίνας Τόνια "Μαρία Κάλλας".Το εμβληματικό έργο της Λίνας Τόνιας, χειροκροτήθηκε από το κοινό της Θεσσαλονίκης που τίμησε την εκδήλωση, στα πλαίσια του Φεστιβάλ "Παρά θιν αλός" του Δήμου Καλαμαριάς.
Με τους εκλεκτούς συνεργάτες της ,
την υπέροχη Κλειώ Δανάη Οθωναίου, την εκπληκτική Αγγελική Καθαρίου και τους εξαιρετικούς: Φανή Βαλταδώρου (φλάουτο), Ειρήνη Χαραλαμπάκη (κλαρινέτο), Αγγελική Γκανά (βιολί), Θεοδοσία Μιτζή (βιολοντσέλο), Δημήτρη Μέξη (πιάνο) και Δημήτρη Ζαχαράκη (κρουστά) παρουσίασαν την πρώτη όπερα που υμνεί τη ζωή της μεγαλύτερης ντίβας του αιώνα.
Αφιερωμένη στη μνήμη της για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της, στο ανεξίτηλο πέρασμα που η μοναδικότητά της αφήνει ως πρότυπο γυναίκας και καλλιτέχνη!


 


Στην εκδήλωση συμμετείχε η διακοσμήτρια και εικαστικός Ειρήνη Μητούδη, με 5 εκπληκτικά έργα της αφιερωμένα στην Μαρία Κάλλας. Η γνωστή εικαστικός, τιμώντας τη μεγάλη Ελληνίδα ντίβα, έδωσε το δικό της αποτύπωμα για τη ζωή της Κάλλας, απεικονίζοντας στιγμές τόσο για τη σπουδαία καριέρα της όσο και προσωπικές της στιγμές που επηρέασαν -και- την καριέρα της.

Η ΕΙΡΗΝΗ ΜΗΤΟΥΔΗ είναι παρούσα στα καλλιτεχνικά δρώμενα εντός κι εκτός Ελλάδας, καταθέτοντας τις ευαισθησίες και την έμπνευσή της στη δική της τέχνη χαράσσοντας με σεμνότητα μια μοναδική πορεία. Η αναγνώριση του έργου της είναι μια μεγάλη δικαίωση για αυτό που κάνει με πάθος.