25.9.23

ΕΙΡΗΝΗ ΓΚΑΡΓΚΑΣΟΥΛΑ: Κάνει τις ιδέες της και τα όνειρα, πράξη. Το WHO IS WHO και το όραμά της για τα Άνω Λιόσια-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αγάπα αυτό που είσαι αλλά να έχεις πάντα στο μυαλό σου κι αυτό που μπορείς να γίνεις! Προφανώς αυτή η ρήση του Μιγκέλ Θερβάντες καθοδηγεί την Ειρήνη Γκαργκάσουλα- για όσους την γνωρίζουν- τουλάχιστον δύο δεκαετίες.

Πνεύμα ανήσυχο και δημιουργικό με πολλά ενδιαφέροντα, διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης δίνει τον αγώνα της για έναν κόσμο καλύτερο.
Έχοντας πολλές εικόνες, παραστάσεις και προσλαμβάνουσες από τα projects που έχει αναλάβει 25 ολόκληρα χρόνια εντός και εκτός Ελλάδας οραματίζεται αυτό που όλοι ονειρευόμαστε αλλά ξέρει πολύ καλά ότι κατακτάτε μόνο με αγώνα. 
Κι αυτόν τον αγώνα τον δίνει!
Από το 2002, εκδηλώνει τα ανθρωπιστικά της αισθήματα, ως αρθρογράφος του τοπικού τύπου ( 2002-2008,) έχει διατελέσει υπεύθυνη επιμέλειας και σύνταξης εφημερίδας σωματείου ΑΜΕΑ αλλά και διαπιστευμένη δημοσιογράφος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2004.

Οι διεκδικήσεις των δικαιωμάτων των Ατόμων με Ιδιαιτερότητες έγιναν το εφαλτήριο ώστε να συμμετάσχει σε εναλλακτικές και εθελοντικές δράσεις φορέων και συλλόγων που προάγουν την σωματική αλλά και ψυχική υγεία.

Είναι ενεργό μέλος του εναλλακτικού συλλόγου NAMASTE αλλά και μέλος της θεατρικής ομάδας PRAXEIS.Παράλληλα αποφοιτεί και με διάκριση από το Τμήμα Οικονομίας- Διοίκησης- Επιχειρήσεις του ΚΕΕ Δυτικής Αττικής.

Εκπαιδεύεται και επιμορφώνεται συνεχώς σε προγράμματα που αφορούν στην οικογενειακή θεραπεία και συμβουλευτική και παρακολουθεί σεμινάρια και ημερίδες εντός και εκτός των τειχών.
Το πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπο της Ειρήνης Γκαργκάσουλα προϊδεάζει για τον χαρακτήρα και τα αισθήματα αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο. Δεν είναι τυχαία μια εκ των δυο συνιδρυτών του ‘’Κλαμπ Γελωτοθεραπείας’’  του Δήμου Φυλής οργανώνοντας θεραπευτικές δράσεις σε γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς!

 Αντιμετωπίζει την ζωή με αισιοδοξία και ενθουσιασμό, αγωνίζεται συνεχώς και διεκδικεί με Χαμόγελο και Σπινθηροβόλο βλέμμα. Διεκδικεί το καλύτερο για τον τόπο της για την κοινότητα των Άνω Λιοσίων όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει …
Οι γονείς της ήταν ο Γεώργιος και η Μαρία Γκαργκάσουλα ( το γένος Δέδε).

Η Ειρήνη είναι εν ενεργεία εκλεγμένη Τοπική Σύμβουλος της Κοινότητας των Άνω Λιοσίων και διεκδικεί ξανά στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου την ψήφο των συνδημοτών της για να συνεχίσει να αγωνίζεται για το καλύτερο. 
Έχοντας την εμπειρία της συμμετοχής της στην τοπική αυτοδιοίκηση, προσπαθεί να συμβάλλει στην βελτίωση της καθημερινότητας και να διεκδικεί περισσότερα για την γειτονιά της, την συνοικία της. 
Αυτός είναι ο πρωταρχικός της στόχος γι΄ αυτό και επιμένει στο Τοπικό Συμβούλιο και όχι στο δημοτικό. 
Διότι ξεκινώντας από τα μικρά κύτταρα της κοινωνίας, τις γειτονιές και τις συνοικίες, κερδίζοντας μικρές καθημερινές μάχες μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο. 
Με την συμμετοχή, με τον αγώνα, με την διεκδίκηση και πάντα με την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο. 
Για το παρόν αλλά και το μέλλον αυτού του τόπου, τα αγαπημένα της Άνω Λιόσια. 
 Για την νέα γενιά ...για τα παιδιά...για το δικό της παιδί.

Η Ειρήνη Γκαργκάσουλα είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας με εξειδίκευση στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική θεραπευτική προσέγγιση ( CBT), αγαπά με πάθος την δουλειά της , εργάζεται σε πλαίσιο Ψυχικής Υγείας και δεν σταματά να επιμορφώνεται και να εκπαιδεύεται σε νέες τεχνικές και εργαλεία προκειμένου να κατακτά επιπλέον γνώση για το λειτούργημα που υπηρετεί.

Η Ειρήνη Γκαργκάσουλα συνειδητά προσφέρει την ενέργειά της, τον χρόνο της, τις ιδέες της και τις προτάσεις της για την ανάπτυξη του τόπου και με πολύ ειλικρινή και καθαρή ματιά κοιτάζει έναν -έναν τους ανθρώπους της πρωινής "καλημέρας", της γειτονιάς, του καφενείου, του σούπερ μάρκετ και ζητά την εμπιστοσύνη τους και την ψήφο τους για να συνεχίσει αυτό που κάνει δηλαδή το καλύτερο που μπορεί για τα Άνω Λιόσια της καρδιάς της…


Είμαστε λοιπόν αυτό που κάνουμε.
Δεν υπάρχει άλλη πραγματικότητα. 
Η Ειρήνη, με συνέπεια και σύνεση κάνει τις ιδέες της πράξη, κάνει τα όνειρά της πράξη, κάνει τα λόγια της πράξεις.
Κι όταν ενεργείς, μάχεσαι. Δηλώνει παρούσα,  365 μέρες το χρόνο. 
Γι΄αυτό αξίζει την εμπιστοσύνη μας. 
Όχι τώρα στις εκλογές. Αυτό έχει την αξία του. Οι συνδημότες της το ξέρουν. 
Καλή επιτυχία. 

Γράφει,
ο Θεοχάρης Μπικηρόπουλος
Συγγραφέας - Blogger


                              GALLERY