23.9.23

Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ) ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, για την πρωτοβουλία των Lions για την Ειρήνη και ο διαγωνισμός «αφίσα της ειρήνης».

"Φαντάζει οξύμωρο να υπάρχουν τόσοι Οργανισμοί να διατείνονται για την Ειρήνη και αυτή τη στιγμή που μιλάμε να είναι σε εξέλιξη πόλεμοι.
Είναι χρέος μας να διαφυλάξουμε την ειρήνη καταδικάζοντας κάθε ένοπλη σύρραξη σε οποιαδήποτε σημείο του πλανήτη.

Η πατρίδα μας έζησε δεκάδες πολέμους και συγκρούσεις και μόνο τα τελευταία 80 περίπου χρόνια απολαμβάνει τους καρπούς της ειρήνης, κάνοντας άλματα προόδου, ανάπτυξης και δημιουργίας, παρόλες τις συνθήκες.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε μέσα από τη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια, η δύναμη,  η σύνεση και τα κοινά συμφέροντα των πολιτών, να καθορίζουν τη νέα τάξη, με γνώμονα το συμφέρον των λαών και την ειρήνη. Για να γιορτάζουμε την Ειρήνη και όχι να ετοιμαζόμαστε για πόλεμο!

Από τον Βιργίλιο που μας άφησε τη γνωστή τοις πάσι ρήση «αν θελεις ειρήνη ετοιμάσου για πόλεμο (70-19 πΧ) μέχρι τον Βίκτωρα Ουγκώ που είπε, «Θέλεις ειρήνη; Φτιάξε αγάπη»… μόνο τα παιδιά εκδηλώνουν πραγματικά ξεκάθαρα τη στάση τους, κάθε φορά που ακούνε τη λέξη «Ειρήνη». Με τη μόνη λύση που εκφράζεται με τη λέξη αγάπη.


Οι απανταχού Lions από το 1988 καλλιεργώντας το αίσθημα αγάπης και ειρήνης μεταξύ των λαών, καθιέρωσε τον διαγωνισμό «αφίσα της ειρήνης».
Έναν παγκόσμιο, ατομικό διαγωνισμό για παιδιά ηλικίας 11, 12 & 13 ετών αλλά με συμμετοχή σ’ αυτόν μέσα από ομάδες (σχολεία, φροντιστήρια, ομάδες κ.α).

Τοπικές Λέσχες σε 100 περίπου χώρες, δίνουν τη δυνατότητα σε περισσότερα από 400.000 παιδιά κάθε χρόνο, να συμμετέχουν σ’ ένα διαγωνισμό με έπαθλα και ταξίδι για την τελετή βράβευσης του στην έδρα του ΟΗΕ για τον πρώτο νικητή.
Είναι σπουδαία αυτή η πρωτοβουλία των Lions καθώς με αυτόν τον διαγωνισμό καλλιεργεί την ιδέα της ειρήνης και της συμφιλίωσης των λαών, μέσα από τις τέχνες.
Ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ είπε ότι «ένας καλό πίνακας ισοδυναμεί με μια καλή πράξη». Υπάρχει άραγε καλύτερη πράξη, από το να «μαθαίνεις» στα παιδιά να εκφράζουν με τη φαντασία τους το αληθινό, για έναν κόσμο με Ειρήνη μεταξύ των λαών;"

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ) ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Δικηγόρος,
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΑΠ. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ