29.9.23

Η μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που κατασχέθηκε ποτέ στη Θεσσαλονίκη

Τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη και μια από τις μεγαλύτερες σε όλη τη χώρα, πάνω από 585 κιλά, κατάσχεσαν μετά από μια μεγάλη επιχείρηση η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για ένα ισχυρότατο χτύπημα στα δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, καθώς τα μέλη του συγκεκριμένου κυκλώματος θα μπορούσαν με την εν λόγω ποσότητα αυτούσια να διοχετεύσουν σε ευρωπαϊκά στέκια πάνω 585.000 δόσεις κοκαΐνης. Εάν μάλιστα η συγκεκριμένα ποσότητα νοθευτεί (κοπεί επί τρία) και τριπλασιαστεί θα έβγαιναν στους πιάτσες της Ευρώπης πάνω από 1,7 εκατ. δόσεις κοκαΐνης.

Για την υπόθεση αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, της οποίας προϊστάμενος είναι ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Στέργιος Μπακαλούδης, έπειτα από συνεργασία με το γραφείο D.E.A. Αθηνών, συνέλαβαν πέντε άτομα-μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τέσσερις από την Αλβανία, ένα άνδρόγυνο, 50 και 42 ετών και τα δύο ανίψια τους, 21 και 33 ετών καθώς και έναν 35χρονο ημεδαπό, αλβανικής καταγωγής. Τα πέντε άτομα, εκ των οποίων ο 50χρονος το ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος, συνελήφθησαν χθες μετά από αστυνομική επιχείρηση στις περιοχές Αγίας Τριάδας και Νέων Επιβατών.

Πώς έφτασαν στα ίχνη των πέντε μελών οι αστυνομικοί - Σε ελληνικά και ευρωπαϊκά στέκια θα διοχέτευαν την κοκαΐνη

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες και η μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης εντοπίστηκε σε δύο οχήματα των συλληφθέντων καθώς και στην οικία όπου διέμεναν οι τρεις από αυτούς. Από το προηγούμενο διάστημα οι αστυνομικοί της Δίωξης είχαν πληροφορίες για τη δράση του εν λόγω κυκλώματος, το οποίο θα προσπαθούσε να διακινήσει ναρκωτικά στην ελληνική και ευρωπαϊκή επικράτεια. Ένα μέρος της ποσότητας των 585 κιλών θα έμενε στην Ελλάδα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της θα διοχετευόταν μέσω της Αλβανίας στην Ευρώπη.

Χθες, μετά από ύποπτες κινήσεις των δραστών, στήθηκε η επιχείρηση που οδήγησε στην επεισοδιακή σύλληψη των πέντε ατόμων. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν, διαδοχικά, στις περιοχές Αγίας Τριάδας και Νέων Επιβατών δύο εκ των δραστών, να κινούνται με ενοικιαζόμενα επιβατικά αυτοκίνητα. Το ένα εξ’ αυτών ακινητοποιήθηκε προκειμένου να ελεγχθεί, ενώ ο οδηγός του δεύτερου οχήματος, στην προσπάθειά του να διαφύγει εμβόλισε υπηρεσιακό όχημα και προσέκρουσε σε περίφραξη κτιρίου, χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός. Ακολούθησε έρευνα τόσο στα δύο οχήματα όσο και στην οικία όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 585 κιλά και 208 γραμμάρια κοκαΐνης, συσκευασμένα σε 500 δέματα και 7.440 ευρώ σχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών ουσιών.