29.9.23

Μικ Τζάγκερ: Δεν θα αφήσει την περιουσία στα παιδιά του – «Δεν χρειάζονται 500 εκατ. δολάρια»

Ο τραγουδιστής των θρυλικών Rolling Stones, Μικ Τζάγκερ αποκάλυψε ότι δεν σκοπεύει να αφήσει τα έσοδα από τα δικαιώματα για την μουσική του στα 8 παιδιά του.
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Wall Street Journal ο 80χρονος ρόκερ είπε ότι τα παιδιά του «δεν χρειάζονται 500 εκατομμύρια δολάρια για να ζήσουν». Έτσι υποστηρίζει ότι θα αφήσει τα χρήματα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για να κάνει «κάποιο καλό στον πλανήτη».

Ο Μικ Τζάγκερ έχει αποκτήσει οκτώ παιδιά, την 52χρονη κόρη του, Κάρις με τη Μάρσα Χαντ και την 51χρονη Τζέιντ με τη Μπιάνκα Τζάγκερ. Τέσσερα παιδιά απέκτησε με το πρώην μοντέλο Τζέρι Χολ, την Ελίζαμπεθ, τη Τζόρτζια Μέι, τον Τζέιμς και τον Γκάμπριελ.
Το 1999, το μοντέλο Λουτσιάνα Μοράντ Γκιμένεζ έφερε στον κόσμο τον γιο του, Λούκας. Το 2016 γεννήθηκε ο μικρότερος γιος του με τη Μέλανι Χάμρικ, Ντέβεροξ.

Να σημειωθεί ότι οι Rolling Stones αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ιδιοκτησία των τραγουδιών τους. Μέχρι σήμερα δεν έχουν τα δικαιώματα για την μουσική που έφτιαξαν πριν το 1971 και περιλαμβάνει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, όπως το «Satisfaction» και το «Paint it black».

Το γκρουπ είχε προσλάβει στην δεκαετία του 1960 τον λογιστή Άλεν Κλάιν για να αναλάβει τα οικονομικά τους. Ο λογιστής, που είχε συνεργαστεί και με τους Beatles, διαπραγματεύθηκε την συμφωνία του γκρουπ με την εταιρεία Decca. Όταν η επαγγελματική σχέση τους έληξε ο λογιστής είχε καταφέρει να κερδίσει τα δικαιώματα για τα τραγούδια των Rolling Stones για τα χρόνια που ήταν μάνατζερ τους, δηλαδή από το 1965 έως το 1970.

Οι Rolling Stones έχουν κερδίσει εκατομμύρια δολάρια από τα δικαιώματα για την μουσική τους αλλά όχι όσα θα μπορούσαν να λάβουν εάν τους ανήκε εξ ολοκλήρου η δουλειά τους.

Παράλληλα ο Μικ Τζάγκερ φαίνεται ότι σκέφτεται τι θα γίνει με την μουσική του όταν θα πεθάνει. Μάλιστα υποστήριξε ότι ίσως τα τραγούδια του να ακούγονται για πολύ καιρό αφού εκείνος έχει πεθάνει.