26.8.23

ΑΝΤΩΝΙΑ ΒΑΡΜΑΖΗ. Το who is who.(15 ΦΩΤΟ) Υποψήφια Τοπική Σύμβουλος Κατερίνης

Είναι ταγμένη και αφοσιωμένη εκπαιδευτικός, απόφοιτος της Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις της με τον Δήμαρχο της Κατερίνης κ. Κουκοδήμο με απώτερο σκοπό να αναδείξει την εκπαίδευση και την ιστορία μέσα από τον Δήμο Κατερίνης. 

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ειδική Αγωγή, ενώ παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια διαπολιτισμικής αγωγής και σχολικής ψυχολογίας. 

Η ίδια συμμετείχε στο συνέδριο στο Αττικό Κολλέγιο με θέμα ” Αξιολόγηση στην εκπαίδευση” και στο συνέδριο στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ” Γαιόπολις” με θέμα ” πρωτότυπο σενάριο διδασκαλίας της Ιστορίας.” 

Η αγάπη της για τον εθελοντισμό εκφράζεται για πρώτη φορά όταν διδάσκει στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Κατερίνης, στον Ι.Ν του Αγίου Φωτίου, ενώ παράλληλα γίνεται ιδρυτικό μέλος στις Κόρες Πιερίων . 

Έχει διδάξει εθελοντικά στο κέντρο ημέρας 
 " Τέσσερις Εποχές" 
εργάστηκε στην Εφορεία Αρχαιότητων Νομού Πιερίας και
 συμμετείχε στην καταγραφή και αρχειοθέτηση αρχαιολογικών χώρων και μουσείων. 

Επίσης δίδαξε στο ΙΕΚ Κατερίνης στο τμήμα με σπουδαστές” φύλακες αρχαιολογικών χώρων και μουσείων “. 
Η ίδια εμπνέεται από τα τρία της παιδιά και την αγαπη της για τα βιβλία και δημιουργεί το πρότζεκτ ” Θεομυθία” , όπου φέρνει κοντά τα παιδιά στην φιλαναγνωσία και στους μύθους.

 Η γραφή της είναι γνωστή από την πρώτη της νουβέλα ” Ο Κόκκινος πύργος”, ενώ κατακτά το πρώτο βραβείο ποίησης με θέμα ” Φθινόπωρο” από το τον οργανισμό ” Earth Poetry, Literary and Theatrical Performances Festival” .

 Συμμετέχει σε ομαδικές ποιητικές συλλογές στον Εκδοτικό Οίκο ” Όστρια” . 

Οι φωτογραφίες επιλέγονται από το Ετήσιο Λεύκωμα Κεφαλλονιάς , το διάστημα που υπηρετούσε ως εκπαιδευτικος. 

Η έρευνα της εστιάζεται στην καταγραφή της λαογραφίας των χωριών του Νομού Πιερίας και στην ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, απόρροια της οποίας ήταν η ενασχόληση της με τα Μ.Μ.Ε , αρχικά ως αρθρογράφος και μετέπειτα ως ραδιοφωνική παραγωγός στο Ράδιο Ενημέρωση , όπου στόχος της είναι να αναδείξει προσωπικότητες και ιστορικές πτυχές της γενέτειρας της. 

Σκοπός της είναι να “δημιουργήσει ” πολύχρωμους” κύκλους στο Δήμο Κατερίνης με κινητήριο δύναμη τα παιδιά, τα βιβλία και την Επιστήμη της Ιστορίας και Λαογραφίας για την πατρογονική εστία της την Πιερία.