10.8.23

Το νέο επιστημονικό πόνημα του καθηγητή, ιστορικού και συγγραφέα Θανάση Μπίντα: ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ-Οι Ολυμπιακοί αγώνες της Μακεδονίας

Όταν τοποθετείται δημόσια ο Θανάσης Μπίντας προκαλεί τριγμούς στην

καθεστηκυία τάξη!
Προτάσσει όμως επιχειρήματα που μόνο με αόριστα και απαξιωτικά σχόλια απαντώνται, ως είθισται στη χώρα μας.

Το νέο επιστημονικό του πόνημα με τίτλο ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ-Οι Ολυμπιακοί αγώνες της Μακεδονίας, προκαλεί ήδη με το εξώφυλλό του.
Όσον αφορά το μαρκετιγκ πολύ καλά κάνει.

Η ουσία όμως δεν βρίσκεται στο περιτύλιγμα αλλά στον πνευματικό θησαυρό που κρύβεται στις σελίδες του.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την Πιερία, αυτά που παρέλειψαν οι ...ιστορικοί ή σκόπιμα απέκρυψαν, φροντίστε να το προμηθευτείτε.

Όποια αναφορά γίνεται, σε κάθε γεγονός, σε κάθε πρόσωπο, σε κάθε τόπο, έχει τις ακλόνητες, τις αδιάσειστες πηγές του. Σίγουρα θα γίνουμε πιο σοφοί.

 
Καθώς στο προλογικό σημείωμα μεταξύ των άλλων ο κ. Μπίντας επικαλείται τον αείμνηστο καθηγητή Δ. Παντερμαλή δράττομαι της ευκαιρίας να καταθέσω ότι σε συνέντευξη για την εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΟΠΙΚΗ του Γιάννη Χατζηιωάννου, ο καθηγητής -υπεύθυνος των ανασκαφών στο αρχαίο Δίον, μου είχε αποκαλύψει ότι υπάρχουν ακόμη τουλάχιστον 50 στρέμματα να "σκάψει η αρχαιολογική σκαπάνη στο ΔΙΟΝ..."

Οι συνεχιστές του ελπίζουμε να φέρουν στο φως, πολύτιμες πληροφορίες και ευρήματα που θα φωτίσουν ακόμη περισσότερο άγνωστες -αλλά και γνωστές - πτυχές της ιστορίας μας,  την επιστημονική κοινότητα και όλους εμάς τους απογόνους αυτής της ιερής γης. Της γης των Θεών και ...ημών.

Είναι τόσο πλούσια η ιστορία μας και εμείς τόσο αδαείς που θα έπρεπε να ντρεπόμαστε. 

Δεν αρκεί να επικαλούμαστε την καταγωγή μας χωρίς να την μελετούμε.

Είναι ντροπή ακόμη και ξένοι, να τη γνωρίζουν καλύτερα από εμάς. 


Συγχαρητήρια αγαπητέ Θανάση Μπίντα.

 Σε ευχαριστούμε για όλα.

Αναμένουμε την παρουσίαση του βιβλίου.