9.7.23

Καταδίκη ΥΠΕΞ για το πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής σε ορθόδοξη εκκλησία στη Σμύρνη

Την απερίφραστη καταδίκη του για τη διοργάνωση πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής μέσα στον ιστορικό Ορθόδοξο Ναο του Αγίου Βουκόλου της Σμύρνης εξέφρασε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη διοργάνωση πάρτυ με ηλεκτρονική μουσική εντός του ιστορικού ελληνορθόδοξου Ιερού Ναού του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη, ο οποίος χρησιμοποιείται από τις τουρκικές Αρχές ως χώρος φιλοξενίας πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Η διοργάνωση πάρτυ συνιστά προσβολή και βεβήλωση ενός ιστορικού μνημείου που στο παρελθόν υπήρξε χώρος θρησκευτικής λατρείας.

Καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα ώστε να αποδίδεται ο απαιτούμενος σεβασμός στην πολιτιστική, ιστορική και θρησκευτική κληρονομιά όλων των θρησκειών στην επικράτειά της.

Υπενθυμίζεται πως για πρώτη φορά, ο ιερός ναός παραχωρήθηκε για πάρτι, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ελληνικής κοινότητας της Σμύρνης.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αντιδράσεις υπάρχουν και από τα τουρκικά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ καθώς ο δήμος Σμύρνης ανήκει στην αντιπολίτευση του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.




https://www.voria.gr/