15.7.23

8 σημάδια που δείχνουν ότι είστε sapiosexual

Ο όρος «sapiosexual» προέρχεται από τη λατινική λέξη «sapiens» που σημαίνει «σοφός», και δηλώνει το άτομο που έλκεται σεξουαλικά από ευφυείς ανθρώπους. Ο Yuval Noah Harari, Ισραηλινός ιστορικός και καθηγητής του τμήματος Ιστορίας στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, αναφέρει στο βιβλίο του «Sapiens: From Animals to Gods» ότι οι γυναίκες τείνουν να είναι περισσότερο sapiosexuals. Αυτό οφείλεται στο ότι διεγείρονται περισσότερο με την ακοή και την αφή, ενώ οι άντρες είναι περισσότερο οπτικοί τύποι.

Ενώ η φυσική έλξη και τα ελκυστικά χαρακτηριστικά εξακολουθούν να παίζουν ρόλο σε μια σχέση, κυρίως στην πρώτη εντύπωση, ο/η sapiosexual σχεδόν τα σνομπάρει. Δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην πνευματική σύνδεση και την εγκεφαλική επαφή, και δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο στις σχέσεις και τις ερωτικές επαφές του. H Dr Ramya Mohan, ψυχίατρος και καθηγήτρια Ιατρικής, παρουσιάζει την πιο ολοκληρωμένη διάσταση του όρου λέγοντας: «Αξίζει να σημειωθεί ότι η sapiosexuality μπορεί να ερμηνευθεί ευρέως, περιλαμβάνοντας τα πάντα. Από την αναζήτηση της ευφυΐας στις σχέσεις ή τις συνεργασίες, έως μια κινητήρια σεξουαλική και σχεδόν εμμονική ανάγκη ο σύντροφος να είναι ευφυής».
Είστε sapiosexual; Αυτά είναι τα 8 σημάδια για να το ανακαλύψετε

Έχετε ήδη μπει στη διαδικασία να αναρωτηθείτε αν ανήκετε στους sapiosexuals; Ποια είναι τα σημάδια που το μαρτυρούν; Σύμφωνα με την Hope Flynn, επικεφαλής περιεχομένου μιας εφαρμογής σεξουαλικής ευεξίας, και δηλωμένη sapiosexual, υπάρχουν πολλά σχετικά σημάδια. Διαβάστε τα 8 κυριότερα και βεβαιωθείτε εάν το υψηλό IQ αποτελεί για εσάς προαπαιτούμενο για ένα καλό σεξ:Όταν γνωρίζετε κάποιον για πρώτη φορά, δεν εντυπωσιάζεστε από τα μάτια, το στήθος, τους γλουτούς του. Αυτό που σας ερεθίζει πραγματικά είναι η ευφυία του.
Απολαμβάνετε τις μεγάλες, ουσιαστικές συζητήσεις και αναλύσεις. Μια κουβέντα στα γρήγορα, χωρίς κανένα βάθος, απλά σας κουράζει και σας κάνει να βαριέστε θανάσιμα.
Σας ελκύουν τα άτομα που έχουν την τάση να εκλογικεύουν τα συναισθήματά τους, και μπορούν να συζητούν για αυτά ήρεμα. Οι υπερβολικά συναισθηματικοί σίγουρα δεν είναι ο τύπος σας.
Στο Instagram δίνετε έμφαση περισσότερο στις λεζάντες παρά στις εικόνες. Για εσάς οι λέξεις είναι ένας υπέροχος τρόπος έκφρασης και ένα μέσο εμπλουτισμού των γνώσεών σας.
Σας αρέσουν οι έξυπνες ατάκες και απαντήσεις που κρατάνε τον συνομιλητή σε εγρήγορση.
Εκτιμάτε περισσότερο τη νοημοσύνη των άλλων, μη δίνοντας σημασία στις οικονομικές του απολαβές και στο τι κάνει για το προς το ζην.
Όσο πιο πολύ εμβαθύνετε στη σκέψη και τη διάνοια του άλλου, τόσο πιο πολύ σας ελκύει.
Σας ενθουσιάζουν τα άτομα που έχουν πάθος για τη γνώση και δεν σταματούν ποτέ να μαθαίνουν και να εξελίσσονται.

Λοιπόν; Τι έβγαλε η ετυμηγορία; Είστε ή όχι sapiosexual; Και αν πραγματικά είστε, νιώθετε έτοιμοι να το μοιραστείτε με τον κοινωνικό σας περίγυρο, φυσικά αναλύοντάς το εις βάθος;


ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

https://www.oloygeia.gr