25.7.23

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ποιοι δικαιούνται τα 1.500 ευρώ – Η προθεσμία και η διαδικασία για τις αιτήσεις

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το φοιτητικό – στεγαστικό επίδομα των 1.500 και 2.000 ευρώ: Όσοι μάλιστα είναι δικαιούχοι και δεν έχουν υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση για το έτος 2022 θα πρέπει να σπεύσουν να το κάνουν, διαφορετικά δεν θα πάρουν το επίδομα. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν λοιπόν με την πλατφόρμα υποδοχής των αιτήσεων να παραμένει ενεργή έως και την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023.

Ποιοι λαμβάνουν 1.500 και ποιοι 2.000 ευρώ

Η πλατφόρμα υποδοχής των αιτήσεων https://stegastiko.minedu.gov.gr/ είναι ενεργή και οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα για το υποβάλλονται έως και την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023. Το ποσό του στεγαστικού επιδόματος έχει καθοριστεί στα 1.500 ευρώ, αλλά ανεβαίνει στα 2.000 ευρώ το άτομο για τις περιπτώσεις όπου ο φοιτητής έχει επιλέξει να συγκατοικεί με άλλον φοιτητή.

Προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα, να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι κάτοχος ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ και να είναι κάτοχος Α.Φ.Μ. Η υπηκοότητα συνδέεται μόνο με το πρόσωπο του φοιτητή και όχι με των γονέων ή κηδεμόνων αυτού.

Όλες οι λεπτομέρειες στο   ΕΝΙΚΟΣ