17.6.23

ΓΚΟΥΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ):«Στις λαϊκές αγορές, χτυπάει η καρδιά της κοινωνίας που αγωνίζεται να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα. Προτείνουμε σειρά μέτρων για άμεση αντιμετώπιση της ακρίβειας».

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μοίρασε προεκλογικό υλικό στη Λαϊκή αγορά του Σαββάτου στην Κατερίνη, συνομίλησε με τους παραγωγούς και τους πολίτες.
Ο πρώην βουλευτής και υποψήφιος βουλευτής Πιερίας κ. Αθανάσιος Γκούνας, σε σχόλιο του τονίζει:
«Επισκεφθήκαμε σήμερα τη λαϊκή. Εκεί που χτυπάει η καρδιά του λαού, των αγροτών, των παραγωγών, των μικρεμπόρων, εκεί που οι πολίτες αναζητούν την καλύτερη ποιότητα για το τραπέζι τους και τις καλύτερες τιμές. Πάντα όταν μου το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου, επιλέγω τη λαϊκή, για τα λαχανικά και τα φρούτα, από τους ντόπιους παραγωγούς. Με πολλά προβλήματα, τεράστιες δυσκολίες που απορρέουν από την ακρίβεια, το κόστος παραγωγής, οι αγρότες μας μοχθούν, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν και να σταθούν όρθιοι. Είναι αυτοί, που στις λαϊκές αγορές, αντιλαμβάνονται την αγοραστική δύναμη ή όχι του κόσμου. Μοιράσαμε το φυλλάδιο με το πρόγραμμά μας, ενώ παράλληλα, γίναμε αποδέκτες, των προβληματισμών για όσα συμβαίνουν στη χώρα.
Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα κοντά στους συμπολίτες μου, οι οποίοι με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, εκλέγοντάς με βουλευτή στις πρόσφατες εκλογές. Τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου.
Όσον αφορά την ακρίβεια, αυτό που προτείνουμε στο πρόγραμμά μας είναι άμεσα μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής οικογένειας, που βλέπει το «καλάθι της νοικοκυράς» να αδειάζει ολοένα ενώ παράλληλα απαιτούνται περισσότερα χρήματα. 
Γι ΄ αυτό:
· Μειώνουµε τον ΦΠΑ στα τρόφιµα στο 6%. Προβλέπουµε µηδενικό ΦΠΑ για τα είδη πρώτης ανάγκης (γάλα, ψωµί, παιδικές τροφές).

· Θεσπίζουµε πλαφόν στην τιµή του ηλεκτρικού ρεύµατος και του φυσικού αερίου και ανώτατο συντελεστή κέρδους 5% στην ενέργεια.

· Φορολογούµε άµεσα τα υπερκέρδη που έχουν συσσωρευθεί στα ταµεία των ενεργειακών εταιρειών και των διυλιστηρίων. Εξοικονόµηση 5,5 δισ. ευρώ για κοινωνική ευηµερία.

· Μειώνουµε τον ΕΦΚ στα καύσιµα στον κατώτατο συντελεστή της Ε.Ε.

· Μειώνουµε το κόστος της µηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδροµών στις δηµόσιες συγκοινωνίες από τα 27 στα 10 ευρώ.

Με αυτά τα μέτρα, άμεσα θα ανακουφισθεί η ελληνική κοινωνία, που βάλλεται από την ανεξέλεγκτη αισχροκέρδεια. Θα πρέπει να κατανοήσουμε ως λαός, ότι σε αυτές τις εκλογές δεν κρίνονται µόνο κόµµατα και πρόσωπα. Κρίνεται η ζωή µας. Στις 25 Ιουνίου η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ είναι ψήφος για δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους.»






 

 (Γραφείο Τύπου)