3.4.23

Ο Λιτοχωρίτης Δημήτρης Τσιτσιλίκας χορεύοντας στην Αθήνα.(ΑΡΧΕΙΟ)

 

Ρυθμός και διάθεση στις Σχολικές, εορταστικές μας εκδηλώσεις στη βδομάδα που μας έρχεται για την επέτειο της 25' Μαρτίου στο 7' ΓΕΛ Αθηνών. 

Στολίδια έκφρασης στην αυλή του Σχολείου σε ποίηση Νίκου Γκάτσου και μουσική Σταυρου Ξαρχάκου. Ηρθε ο καιρός, ήρθε ο καιρός πάνω στου κόσμου την πληγή ήρθε ο καιρός, ήρθε ο καιρός να ξαναχτισετε την γη.

Το 7' Λύκειο Αθηνών σας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 και ώρα 10,30' πρωινή στην μουσικοχορευτική εκδήλωση, σε μια μέρα λεβεντιάς και τιμής των ηρώων που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία.

Η ζωή μας έχει ανάγκη από ευρυθμία, μας λέει ο Πλάτων στον Πρωταγόρα.
Ο Ρυθμός ως μια συνειδητή θαλεγα Μουσικοκινητικη αγωγή, να είναι μέσο για την ισόρροπη σωματική, αισθητική και αρμονική, εξέλιξη του παιδιού . 

Ιδιαίτερη ανάγκη στις μέρες μας.

 Ένα θέμα Φυσικής Αγωγής, μεταξύ Ευεξίας και Ρυθμού. 

Μια αγωγή που πριν δυόμισι χιλιετηρίδες ήτανε εκπαιδευτικά συστήματα των Αρχαίων Ελλήνων !  Καθώς και από τους μετέπειτα μεγάλους μουσικοπαιδαγωγούς τού Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, στις αρχές του 20' αιώνα Emile Dalcroze και karl Orff που στήριξαν την μουσική τούς Παιδεία και την ρυθμική κίνηση σύμφωνα με το Ιδεώδες της Αρχαίας Ελληνικής Παιδείας.