13.2.23

ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ στο θέατρο Μαίωτρον/ΦΩΤΟ

Το θέατρο Μαίωτρον γιορτάζει τα τριάντα του χρόνια ενεργής παρουσίας στην θεατρική δράση της πόλης αλλά και σε όλη την επικράτεια. Πιστό στην πορεία του δημιουργεί την σκηνή «Πρώτο βήμα». Δίνει έτσι την ευκαιρία σε πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς να παρουσιάσουν το έργο τους. Το «Πρώτο βήμα» ξεκινά με το έργο του Τζων Μιχάλη «Τρίτη Τετάρτη νυχτερινή».
Μια γυναίκα τηλεφωνεί στην αστυνομία για να παραδοθεί. Έχει στο διπλανό δωμάτιο τα ακίνητα σώματα του συζύγου και της ερρωμένης του. Αυτή τυγχάνει να είναι και η καλύτερη της φίλη.Αμέσως μετά αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της αλήθειας. Όλοι ψάχνουν στα τηλέφωνα το ζευγάρι των εραστών αλλά μόνο αυτή η γυναίκα είναι εκεί για να απαντήσει. Κι όσο περνάει η ώρα, τόσο κι ο καθένας εισπράττει το τίμημα του νήματος που του αναλογεί. Κι εκείνη, αιωρούμενη μεταξύ πραγματικού και φανταστικού, φανερώνει την δική της αλήθεια. Μέσα στη δίνη της επίγνωσης της λεηλασίας μιας ζωής.
Όταν κάποια στιγμή φθάνει η αστυνομία , η μεγαλύτερη απ’ όλες, η ξεκάθαρη εικόνα ξεπροβάλει. Σαν μια τιμωρία αλλά ίσως και λύτρωση μαζί…