13.2.23

ΠΟΣΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ και ποιά κόμματα βγάζουν έδρα στην Πιερία-Κατερίνη;

Η ημερομηνία των εκλογών και ποιά κόμματα θα πάρουν τις έδρες είναι η συζήτηση στα επιτελεία των κομμάτων και τις κομματικές οργανώσεις. Όμως και των ψηφοφόρων καθώς ζυγίζουν την ψήφο τους ώστε να μην πάει ...χαμένη. Αναλύσεις επί αναλύσεων. Ας δούμε τι γράφουν για την ΠΙΕΡΙΑ:
Στην Πιερία η κατανομή των εδρών είναι πολύ πολύπλοκη διαδικασία.1) εξαρτάται πόσα κόμματα θα βγουν στη βουλή, 2) πόσο ποσοστό θα πιάσουν τα κόμματα που δεν θα μπουν στη βουλή, 3) αν θα γίνει συγκυβέρνηση, 4) αν θα γίνουν διπλές και τριπλές επαναληπτικές, 5) τι ψήφους θα πάρουν τα κόμματα σε όλους τους νομούς της κεντρικής Μακεδονίας.
Θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν η απλή αναλογική και ότι θα είναι 10 έδρες λιγότερες από το μπόνους, 40 αντί 50. 
Δηλαδή όλα τα πρώην απίθανα σενάρια, τώρα μπορεί να «κάτσουν» στην Πιερία. 
Δηλαδή από 1-1-1-1, 2-1-1, 
3-1, 4-0 
ή και 1-0-0-1-1-1.


Οι νυν βουλευτές συνεχίζουν αυτό που ξέρουν να κάνουν με τα οργανωμένα γραφεία τους, εντείνοντας την παρουσία τους στο νομό. Κάποιοι πολιτευτές,  πρώην βουλευτές, έχουν πάρει ήδη το χρίσμα ή ανακοινώθηκαν επισήμως και οργώνουν την Πιερία, κάποιοι έχουν διαβεβαιώσεις για τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια αλλά "αν δεν δουν το όνομά τους γραμμένο στην ανακοίνωση", τρέχουν μεν για το κόμμα αλλά δεν μπορούν να κάνουν κάτι περισσότερο γι΄αυτούς και να οργανώσουν τον προεκλογικό τους αγώνα, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δηλαδή την εκλογή τους ή ακόμη και την πρωτιά τους.
Αυτό που βλέπουμε μέχρι στιγμής είναι οι δεκάδες αναφορές στις εκδηλώσεις των συλλόγων, Δελτία τύπου, φωτογραφίες και αναρτήσεις στα social media απλά για την παρουσία δηλαδή, υποψηφίων... υποψηφίων, οι οποίες μάλιστα δεν στέλνουν κάποιο ουσιαστικό πολιτικό μήνυμα αν και θα έπρεπε. Λεπτομέρειες που όμως λαμβάνουν υπόψιν οι σκεπτόμενοι ψηφοφόροι (οι οποίοι αυτοί είναι που επηρεάζουν την ομήγυρη) και όχι αυτοί που αρέσκονται στο χτύπημα στην πλάτη τους από τον υποψήφιο σε δημόσια θέα...
Καμιά πρωτοτυπία, καμία παρέμβαση έστω με αναφορές τριών γραμμών!!! Το ότι δηλώνεις παρών ή χορεύεις στη βασιλόπιτα δεν εκφράζει πολιτικό μήνυμα σε προεκλογική περίοδο !!!
Πάντως είναι μεγάλη η καθυστέρηση της ανακοίνωσης όλων των ονομάτων, προφανώς γίνονται διεργασίες από τις επιτροπές, αλλά υπάρχουν πολλές παρεμβάσεις, ως είθισται. Μέχρι την επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων, οι υποψήφιοι για υποψήφιοι ας προσέξουν με τις βασιλόπιτες γιατί αν μη τι άλλο παχαίνουν!