17.1.23

Φουντώνουν τα σενάρια για ταυτόχρονες κάλπες Ελλάδας-Τουρκίας

Πληθαίνουν τα σενάρια για την ταυτόχρονη διεξαγωγή εκλογών σε Τουρκία και Ελλάδα σε ότι αφορά στις δεύτερες ελληνικές κάλπες.
Στο ενδεχόμενο αυτό αναφέρονται ΜΜΕ της Τουρκίας τονίζοντας ότι η 14η Μαΐου είναι η πιθανότερη ημερομηνία για να στηθούν οι κάλπες στην Τουρκία.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, στο δελτίο ειδήσεων του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού Show TV ειπώθηκαν τα εξής: «Θα έχουμε πρόωρες εκλογές; Aυτή είναι η πολιτική ατζέντα. Πότε θα στηθούν οι κάλπες; 85 εκατομμύρια πολίτες αυτό περιμένουν να μάθουν. Ο πρόεδρος της Τουρκίας για πρώτη φορά μίλησε για συγκεκριμένη ημερομηνία. Ο Ερντογάν υπενθύμισε την 14η Μαΐου όπου τότε ο Αντνάν Μεντερές ήταν ο νικητής των εκλογών».Σε δηλώσεις του, ο Ερντογάν είχε τονίσει: «Όπως ο αείμνηστος Αντάν Μεντερές νίκησε στις εκλογές στις 14 Μαΐου του 1950 με το σύνθημα “φτάνει πια τον λόγο τον έχει ο λαός”. Έτσι και τώρα το 2023 θα πούμε “η απόφαση και η λόγος είναι του λαού” και θα νικήσουμε. Φτάνει πια, η απόφαση όπως και η άποψη είναι του λαού».

Εάν ο Ερντογάν επιλέξει για συμβολικούς λόγους τη 14η Μάϊου για να γίνει -πρόωρα- ο πρώτος γύρος των εκλογών, τότε μπορεί να γίνουν την ίδια μέρα με τον δεύτερο γύρο στην Ελλάδα, εάν πάρει σάρκα και οστά το σενάριο που λέει για πρώτο γύρο στις 9 Απριλίου στη χώρα μας.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ