9.1.23

Τα νέα ονόματα που ακούγονται για τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια, στη Θεσσαλονίκη (και στην Πιερία)

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο σχεδιασμός όσον αφορά την ολοκλήρωση των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων για τις εκλογές, που πλέον από το Μέγαρο Μαξίμου προσδιορίζονται να διεξαχθούν από τον Απρίλιο και μετά. 
Φυσικά, την τελική έγκριση των υποψηφίων θα δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο ήδη ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο γραμματέας της Ν.Δ. Παύλος Μαρινάκης και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης έχουν… φιλτράρει τους ενδιαφερομένους.

Η παρουσία του Πύρρου Δήμα στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Χειμάρρα πριν από τα Χριστούγεννα, φούντωσε τις φήμες για ενδεχόμενη υποψηφιότητά του με τη Ν.Δ. Να σημειωθεί ότι ο χρυσός ολυμπιονίκης ήταν βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και το τελευταίο διάστημα προπονεί την εθνική ομάδα άρσης βαρών των ΗΠΑ.

Για την Α’ Θεσσαλονίκης, συζητείται η περίπτωση του πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου, που έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό. Σε κάθε περίπτωση, η Πειραιώς θέλει να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο μετά και την απόσυρση της Μαρίας Σπυράκη, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεσή της.

Οσον αφορά την ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου, το όνομά της έχει πέσει στο τραπέζι αλλά δεν φαίνεται να κερδίζει έδαφος, ενώ τελευταία ακούστηκε και η περίπτωση της Ιωάννας Παλιοσπύρου, της άτυχης κοπέλας που είχε δεχθεί επίθεση με βιτριόλι.

Ακόμη, για τον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών έχουν γίνει ήδη επαφές με τον ραδιοφωνικό παραγωγό Ποσειδώνα Γιαννόπουλο.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στην Α’ Θεσσαλονίκης έχει «κλειδώσει» η επιστροφή του πρώην υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργου Ορφανού, που το 2019 είχε διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης ως «αντάρτης». Ακόμα, στην ίδια περιφέρεια θα είναι ο Διαμαντής Γκολιδάκης και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Βενιέρης, ετεροθαλής αδελφός του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου. 

Στη Β’ Θεσσαλονίκης, θα κατέβει εκ νέου ο πρώτος επιλαχών Φανης Παππάς.

Στην Πιερία, ακούγονται τα ονόματα του Δημήτρη Μπέη και του Χρήστου Γκουγκουρέλα, γιου του πρώην βουλευτή του νόμου Ντίνου Γκουγκουρέλα, ενώ πάντα υπάρχει και η περίπτωση του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ Ηλία Τάπρα.

Περισσότερα πηγή:   e-nikos