20.12.22

ΣΦΟΔΡΗ επίθεση στον Ερντογάν...Κάθε λέξη του στη Γερουσία, μια οβίδα.....Ούτε Έλληνας δεν τα έχει πει αυτά. Διαβάστε λέξη λέξη τι είπε

Ενας πολύ θυμωμένος Ρόμπερτ Μενέντεζ
(φωτογραφία από το YouTube, επάνω, κατά την ομιλία του) έκανε φύλλο και φτερό τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και απαίτησε να σταματήσει όλες τις επιθετικές και παράνομες ενέργειές του στην ευρύτερη περιοχή:
Θα λογοδοτήσει

«Απαιτώ από τον Ερντογάν να σταματήσει όλες τις υπερπτήσεις πάνω από την Ελλάδα», υπογράμμισε ο γερουσιαστής και πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ. «Πριν λίγες ημέρες, μπροστά από ένα δημαρχείο στη βόρεια Τουρκία, ο πρόεδρος Ερντογάν απείλησε με πυραυλική επίθεση την Αθήνα. ‘Η Ελλάδα φοβάται τους πυραύλους μας΄, είπε. ΄Λένε ότι ο πύραυλος Typhoon θα χτυπήσει την Αθήνα΄. Και μετά απευθύνθηκε ευθέως στον ελληνικό λαό και είπε:

‘Θα συμβεί αυτό… εκτός αν ηρεμήσετε΄. Μιλάμε για ένα μέλος του ΝΑΤΟ που απειλεί ευθέως να στοχεύσει την Αθήνα, μια πόλη τριών εκατομμυρίων αμάχων.«Και απαιτώ από τον Ερντογάν να σταματήσει όλες τις υπερπτήσεις πάνω από την Ελλάδα και να αποσύρει και τον τελευταίο τούρκο στρατιώτη από την Κύπρο. Και νομίζω ότι, δεδομένης της πρόσφατης συμπεριφοράς του, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να δώσουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στα χέρια του προέδρου Ερντογάν», ήταν το μήνυμα που έστειλε στην ηγεσία της Τουρκίας.

Ο κ. Μενέντεζ αναφέρθηκε στη διαρκή επιθετική ρητορική από τον Ερντογάν αλλά και στην προσπάθεια για αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.

«Εχουμε δει τον Ερντογάν να απειλεί επανειλημμένα την ελληνική κυριαρχία. Είπε, διαβάζω τα λόγια του, ότι οι τουρκικές δυνάμεις ‘μπορούν να έρθουν ξαφνικά ένα βράδυ’. Φαίνεται να αυξάνει την παράνομη, αυταρχική συμπεριφορά του ενόψει των εκλογών της επόμενης χρονιάς», εκτίμησε ο γερουσιαστής.

Ωστόσο, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένες ρητορικές απειλές αλλά για ένα μοτίβο παράνομων διεκδικήσεων που αμφισβητούν συστηματικά την κυριαρχία στην ελληνική επικράτεια.

Κλείνοντας, ο γερουσιαστής έστειλε μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες, λέγοντας:

• Στους συναδέλφους μου εδώ στην Γερουσία θα πω μη φοβάστε να υπερασπιστείτε τις αμερικανικές αξίες μπροστά στην επιθετικότητα του Ερντογάν.

• Στη διεθνή κοινότητα θα πω, μη διστάσετε να κάνετε την Τουρκία να λογοδοτήσει για την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

• Στους πολίτες που ζουν στη σκιά των πυραύλων Typhoon του Ερντογάν θα πω, μην ξεχνάτε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται στο πλευρό σας.

• Και σ’ εκείνους τους ανθρώπους στην Τουρκία που εξακολουθούν να ελπίζουν σ’ ένα ελεύθερο, δημοκρατικό μέλλον, θα πω μην το βάζετε κάτω. Μια μέρα, με τη γενναιότητά σας, η ειρήνη και η ευημερία θα επιστρέψουν στην πατρίδα σας.

Headed to the @DSenFloor to address Erdogan’s threatened missile strike on Athens.
Erdogan’s growing ties to Putin, pursuit of repressive & anti-democratic norms, & violations of international law are notonly disturbing – they are totally unacceptable. https://t.co/bycY8nq4lx