10.12.22

ΠαΣοΚ. Μάντζος: Να παραδώσει την έδρα η Καιλή

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη», ανέφερε η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη. Λίγες ώρες μετά ακολούθησε η διαγραφή της και από την ομάδα των Σοσιαλιστών και δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ, Δημήτρης Μάντζος, κάλεσε την κυρία Καιλή να παραδώσει την έδρα της. «Την καλούμε πλέον να παραδώσει την έδρα στην παράταξη με την οποία εξελέγη», δήλωσε.
Ο κ. Μάντζος στάθηκε σε 3 ενέργειες της κυρίας Καιλή οι οποίες, πέραν της υπόθεσης που ερευνάται από τις βελγικές αρχές, έκαναν να ραγίσει το ποτήρι στις σχέσεις της Χαριλάου Τρικούπη με την ευρωβουλευτή.

«Πρώτον, εντός 24ώρου από τη μηνυτήρια αναφορά του κ. Ανδρουλάκη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο τέλος Ιουλίου για απόπειρα εγκατάστασης του Predator, η κ. Καϊλή βγαίνει και λέει, πριν καν το πει η ΝΔ, ότι οι υποκλοπές συνηθίζονται και συμβαίνουν παντού, προσπαθώντας να υποβαθμίσει το θέμα.

Δεύτερον, στο τέλος Αυγούστου, η κ. Καϊλή, σε αγαστή αρμονία με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τη ΝΔ και το Μέγαρο Μαξίμου, εμποδίζει την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και της Εξεταστική Επιτροπή PEGA, να εξετάσουν το ζήτημα.

Και, τρίτον, στο τέλος Νοεμβρίου, στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψάλλει παιάνες για το Κατάρ, όταν όλη η Ευρώπη και όλη η υφήλιος μιλά για μία αδιαφανή ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και, το κυριότερο, για μία συστηματική παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων στη χώρα αυτή».