3.12.22

ΧΩΡΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.... Λουκάνικα με πιπεριές!!

"Η γιαγιά μου δεν ήξερε την καταγωγή του, ούτε ότι το λέγαν σπετσοφάι· απλά το έλεγε λουκάνικα με πιπεριές κοκκινιστά στο τηγάνι. Απαραίτητα τα συνόδευε με ρύζι άσπρο σπυρωτό, που γινόταν κόκκινο από τη σάλτσα και πάντα είχε στο τραπέζι, κατακόκκινο γλυκό κρασί. 

Τις πιπεριές τις βάζουµε ολόκληρες µε το κοτσανάκι τους. Αν µας ενοχλούν τα σπόρια, τα αφαιρούµε µαζί µε το κοτσάνι προσεχτικά, χωρίς να χαλάσουµε το σχήµα της πιπεριάς. – Τρώγεται ωραιότατα σε θερµοκρασία δωµατίου και νοστιµίζει περισσότερο όσο µένει. – Για την ολοκλήρωση της αµαρτίας, το φαγητό ζητάει φρέσκο ψωµάκι για βούτες."

ΠΗΓΗ: ΚΑΤΑΦΥΓΙ (instagram)