29.10.22

ΔΙΑΚΌΣΜΗΣΗ: πως μεταμορφώνεται ένας χώρος αποκτώντας εργονομία και αισθητική; Η διακοσμήτρια Ειρήνη Μητούδη μας μιλάει για το νέο της project στην Αθήνα-25 ΦΩΤΟ

Μπορείτε να φανταστείτε πως ένας  χώρος χωρίς αισθητική προσέγγιση και εργονομία,  μπορεί να αλλάξει και να γίνει πολύ όμορφος και  λειτουργικός; Με την αλλαγή της διαρρύθμισης των χώρων και τη χρήση τους, όλα μπορούν να βρουν τη σωστή θέση, τη σωστή διάσταση, τα σωστά χρώματα, τα σωστά διακοσμητικά και έπιπλα και να προβάλει μπροστά σας κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που υπήρχε!
Σαν τις μεταμορφώσεις του Οβίδιου! 
Ο χώρος, η δημιουργική φαντασία, η ιδέα, η μεταμόρφωση.
 Με αυτά τα βήματα η διακοσμήτρια Ειρήνη Μητούδη μεταμορφώνει το χώρο σας. 
Σήμερα εξηγεί στο OlymposVoice.blogspot.com πως μεταμόρφωσε ένα απλό διαμέρισμα, σε ένα χώρο, με διπλή χρήση και φουτουριστική αισθητική:
"Μου ανατέθηκε ένα ιδιαίτερο project στο κέντρο της Αθήνας. Η ιδιαιτερότητα του ήταν ότι ένας χώρος λίγο τετραγωνικών έπρεπε να διαμορφωθεί  για χρήση γραφείου αλλά και ταυτόχρονα να μεταλλάσσεται σε μια κατοικία που θα μπορούν να συγκατοικήσουν 4 άτομα. 
Μετά από την άψογη επικοινωνία με τον πελάτη μου και με μια ιδιαίτερη μορφή επίβλεψης που είχα ,το αποτέλεσμα αντάμειψε τις προσδοκίες όλων. 
Ο χώρος, η ιδέα, η δημιουργική φαντασία και το...αποτέλεσμα. Δείτε το σχέδιο και το αποτέλεσμα!

Στον προθάλαμο του χώρου κρύβετε εντέχνως ενα διπλό κρεβάτι που σηκώνεται στον τοίχο προσαρμοσμένο σε ειδική κατασκευή γυψοσανίδας με κρυφόφωτο και οροφή, ενώ τα δυο κομοδίνα αριστερά δεξιά είναι ειδικά σχεδιασμένα για να φαίνονται ότι έχουν χρήση καρεκλών για την αναμονή των πελατών του γραφείου!

 Μια ξύλινη επένδυση μπαίνοντας δεξιά,δίνει ιδιαίτερο χαρακτήρα στον χώρο με ντουλάπια πολλαπλών χρήσεων στο κάτω μέρος, ενώ πίσω από τον καθρέφτη έχει κρυφτεί εντέχνως ο ηλεκτρολογικός πίνακας .
Φωτιστικά κρεμαστά σε γωνιές του χώρου προσδίδουν έναν εκλεπτυσμό!
Μια ντουλάπα πολλαπλών χρήσεων καθώς και μια κρυμμένη κουζίνα φτιαγμένη από λάκα λευκή γυαλιστερή δένουν αρμονικά και δημιουργούν τις προϋπόθεσεις να τοποθετηθεί ένας εκτυπωτής.
Το γραφείο (τραπέζι) είναι ένας συνδυασμός γυαλιού με μέταλλο και λευκές πολυθρόνες το πλαισιώνουν!
 Ένα γκρι απέριττος καναπές διευκολύνει την παραμονή των πελατών στον χώρο ενώ ταυτόχρονα γίνεται και διπλό κρεβάτι! 
Τέλος ένα όμορφο διαχωριστικό με λευκές κολώνες και ξύλινα κουτιά διαμπερή διευκολύνει στον διαχωρισμό των χώρων αλλά και κρύβει επιμελώς δυο κάθετες σωλήνες καλοριφέρ που υπήρχαν στο κέντρο του διαμερίσματος. 
Όλες οι κατασκευές επίπλων στον χώρο έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί απο εξαιρετικούς συνεργάτες μου στην συμπρωτεύουσα , λευκή γυαλιστερή λάκα και λίγο ξύλο σε ένα υπόλευκο καμβά με λεπτομέρειες σε αποχρώσεις πρασίνου της ελιάς. 
Κατασκευές γυψοσανίδας με κρυφόφωτα κάνουν ένα όμορφο παιχνίδι και τονίζουν περιοχές που αναδεικνύουν εντέχνως το γραφείο - διαμέρισμα. Τέλος κουρτίνα στα χρώματα της ελιάς, μια ακόμη πολυτελή πινελιά που ολοκληρώνει το αισθητικό αποτέλεσμα"!