29.10.22

Η χορωδία της Ε.Π.Μ. Κατερίνης στο Ναύπλιο-ΦΩΤΟ

Ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι χάρισε στο κοινό του Ναυπλίου την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 η χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών, καλεσμένη του δήμου Ναυπλίου, συμμετέχοντας στο "ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΟΚΤΩΒΡΗ" με την επετειακή συναυλία "θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία", από τον Ρήγα στο σήμερα.

Μαζί με την χορωδία της Κατερίνης συνέπραξαν η μεικτή χορωδία του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών και μέλη της Δημοτικής χορωδίας Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης». Τις χορωδίες συνόδευσε ορχηστρικό σύνολο. Σολίστ η Ιωάννα Ηλιάδου, ο Αρσένιος Χαραλαμπίδης, ο βαθύφωνος Δημήτριος Καρατζάς, ο βαρύτονος Κοσμάς Τσομπανόπουλος και η μεσόφωνος Μαρία Τσομπανοπούλου. Τις αφηγήσεις – απαγγελίες ανέλαβε ο Ηλίας Παπάζογλου, την επιμέλεια του οπτικοακουστικού υλικού ο Γεώργιος Γεωργούλιας, ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση είχε ο Ευθύμιος Μαυρίδης.

Ο υποβλητικός χώρος του Βουλευτικού (της πρώτης Βουλής των Ελλήνων) και η πηγαία και εγκάρδια συμμετοχή του κοινού δημιούργησαν ένα μοναδικό κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης και αλληλεπίδρασης που κορυφώθηκε στο τραγούδι για την πολύπαθη Κύπρο «η δική μου η πατρίδα» που θα μείνει χαραγμένη στην καρδιά και την μνήμη όλων όσοι παρακολούθησαν το μουσικό - ιστορικό αυτό αφιέρωμα.

Μετά το πέρας της συναυλίας έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Ναυπλίου κα. Μαρία Ράλλη και τον καλλιτεχνικό διευθυντή - Αρχιμουσικό κ. Θεοδόση Αντωνιάδη στον μαέστρο της χορωδίας της Ε.Π.Μ. Κ. Ευθύμιο Μαυρίδη, καθώς και από τον αντιδήμαρχο Ναυπλίου κ. Κωνσταντίνο Ρουτούλη στον αντιπρόεδρο της Εστίας κ. Ηλία Παπάζογλου.

Οι τοπικές αρχές του Ναυπλίου ενθουσιασμένες από την παρουσίαση της χορωδίας, ζήτησαν από τον Αρχιμουσικό και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του φεστιβάλ κο. Αντωνιάδη να μεσολαβήσει για να επανεμφανιστεί η χορωδία το καλοκαίρι στο πολιτιστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Ναυπλίου.
Αναμφισβήτητα μια σπάνια συναυλία γεμάτη συναίσθημα και μνήμες!