26.10.22

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Υποδοχή Ελβετών Βουλευτών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο-ΦΩΤΟ

Η κ.Μάνη είχε την ιδιαίτερη τιμή να υποδεχθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ως μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, την επίσημη αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελβετίας - Ελλάδας της Ελβετικής Συνομοσπονδίας.

Στην ελβετική αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι Πρόεδροι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελβετίας - Ελλάδας και Βουλευτές του Ελβετικού Κοινοβουλίου, κυρία Elisabeth SCHNEIDER - SCHNEITER, και ο κ. Carlo SOMMARUGA, ο Αναπληρωτής επικεφαλής της Ελβετικής Διπλωματικής Αποστολής στην Αθήνα, κ. Marc Bruchez, και ο Επιστημονικός Γραμματέας της Ελβετικής Αντιπροσωπείας κ. Constantin KOKKINOS, συνοδευόμενοι από τον Πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα, κ. Stefan ESTERMANN.

Στη συνέχεια η κυρία Μάνη συμπαρέθεσε με τη Βουλευτή και Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ελβετίας, κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου, γεύμα εργασίας προς τιμήν της ελβετικής αντιπροσωπείας, στη διάρκεια του οποίου, τόνισε τις στενές διμερείς σχέσεις που συνδέουν τις δύο χώρες, σε επίπεδο εμπορικό, πολιτισμικό και στο χώρο της έρευνας και της καινοτομίας αλλά και τις σημαντικές προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής τους. Η συνεργασία Ελλάδας - Ελβετίας μπορεί και πρέπει να ενισχυθεί, ακόμα περισσότερο, σε όλους τους τομείς.

Τέλος, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής, η Βουλευτής είχε την ευκαιρία να ξεναγήσει τους Ελβετούς συναδέλφους στην επετειακή έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων δύο αιώνες μετά», με την οποία η Βουλή τιμά τα 200 χρόνια από το σπουδαιότερο και ενδοξότερο γεγονός της νεοελληνικής Ιστορίας, την Επανάσταση του 1821.





Επισήμανε μάλιστα τους ιστορικούς δεσμούς των δυο χωρών και ιδιαίτερα την αποφασιστική συμβολή του Ιωάννη Καποδίστρια στη δημιουργία του ομοσπονδιακού συστήματος της Ελβετίας, ενώ τα μέλη της Ελβετικής Αντιπροσωπείας δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τον ιστορικό πλούτο και τα κειμήλια της έκθεσης.