10.10.22

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ - ΠΟΙΗΣΕΙΣ #3. Του Αντώνη Σκιαθά.

Νέα Έκδοση της σειράς 4Χ4 που Διευθύνω

Η Επιλογή μου αυτή την φορά προτείνει την Ανθολογία 4 σημαντικών σύγχρονων ποιητριών.
Το τρίτο βιβλίο της σειράς 4x4 περιλαμβάνει τέσσερις ανέκδοτες ποιητικές ενότητες από 24 ποιήματα των ποιητριών
Χλόης Κουτσουμπέλη ( Χλόη Κουτσουμπέλη ), Ηρώς Νικοπούλου ( Ηρώ Νικοπούλου ), Λιάνας Σακελλίου ( Liana Sakelliou ), Δήμητρας Χ. Χριστοδούλου ( Δήμητρα Χριστοδούλου)
Στις εν λόγω συμβολές, η κάθε ποιήτρια πραγματεύεται με διαφορετικούς τρόπους έκφρασης το δημιουργικό της όραμα σε μια ποιητική συνάντηση… «παντός καιρού».
Η Χλόη Κουτσουμπέλη μιλάει για το όταν ο Θεός ήταν Αυτή και όχι Αυτός, όταν οι άνθρωποι τελειώνουν, όταν οι μύθοι και τα παραμύθια αποκτούν μία άλλη περισσότερο ψυχαναλυτική διάσταση, όταν οι τρεις Μοίρες πλέκουν την ζωή μας.
Τα ποιήματα της Χλόης Κουτσουμπέλη σκιαγραφούν άλλες πραγματικότητες και πολλούς νέους κόσμους που γεννιούνται μέσα από την στάχτη των παλιών.
Η Ηρώ Νικοπούλου γράφει υπαρξιακή ποίηση που στην συνέχεια εμπλουτίστηκε με την καταγραφή νέων κοινωνικών πραγματικοτήτων (κρίση, μετανάστευση, πανδημία) και του αντίκτυπού τους στη πόλη. Στα πιο πρόσφατα ποιήματα ο ανθρωποκεντρικός λόγος υποχωρεί για να δοθεί αξία και προβάδισμα στον κόσμο των ζώων αλλά και σε ολόκληρη την υπόλοιπη φύση.
Η Λιάνα Σακελλίου περί «Σκιασμών»: Ήρεμη νύχτα αλλά Βαν Γκογκ* Έκρηξη που μαλακώνει * Ταυτότητα που αιωρείται σαν προτεταμένη λόγχη * Φυτεύει γαζίες ο ύπνος τους * Το σώμα γυμνάζεται. Και πονάει. Και προσπαθεί * Δεν έχω πια καθρέφτη. Εδώ με φροντίζουν. *
Η Δήμητρα Χ. Χριστοδούλου παρουσιάζει το «Σημειωματάριο της κακής υγείας»: μια σύνθεση αποτελούμενη από είκοσι τέσσερα εικοσιτετράστιχα ποιήματα πάνω στην αγωνία του ανθρώπου που νοσεί. "
Από τις εκδόσεις ΑΩ του τυποτέχνη Πέτρου Μιχάλη ( Petros Michalis ) σε όλα τα ενεμερωμένα βιβλιοπωλεία.