8.10.22

Επιστήμονες έλυσαν το γρίφο του squirting -Τι περιέχει το υγρό από το... γυναικείο σεξουαλικό φαινόμενο

Για πρώτη φορά οι επιστήμονες ίσως έχουν βρει την απάντηση σε μία από τις μεγαλύτερες ερωτήσεις σχετικά με το squirting.

Η ακριβής επιστήμη πίσω από το squirting, το οποίο περιγράφηκε για πρώτη φορά 2.000 χρόνια πριν από τον Αριστοτέλη, παραμένει μυστήριο. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι μόλις το 5% των γυναικών έχει αυτή τη δυνατότητα.

Το υγρό που εκκρίνεται κατά τον γυναικείο οργασμό προέρχεται από την ουροδόχο κύστη, κάτι που σημαίνει ότι είναι κυρίως ούρα.
 Ωστόσο, το υγρό δεν είναι μόνο ούρα. 
Μπορεί να περιέχει ΚΑΙ υγρά γυναικείας εκσπερμάτισης , σύμφωνα με ένα πείραμα.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο International Journal of Urology και πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία , είδε πέντε γυναίκες να φτάνουν σε οργασμό σε ένα εργαστήριο είτε μέσω σεξ με ένα σύντροφο είτε μέσω αυτοικανοποίησης.
Όλες οι εθελόντριες, που ήταν στην 4η, 5η και 6η δεκαετία της ζωής τους, κατάφεραν να φτάσουν σε αυτή τη μορφή γυναικείας εκσπερμάτισης.

Squirting: Κυρίως «νερομένα ούρα»

Για δεκαετίες, η θεωρία ότι το squirt είναι απλώς ούρα έχει αποδειχθεί αμφιλεγόμενη. Μερικές γυναίκες επιμένουν ότι δεν έχει παρόμοια γεύση ή οσμή. Το υγρό είναι συνήθως διαυγές, σε αντίθεση με την κιτρινωπή απόχρωση των ούρων. Λέγεται επίσης ότι έχει γλυκιά γεύση.
Ωστόσο, δεν υπήρχε κανένα άλλο όργανο, το οποίο να γνώριζαν οι επιστήμονες, που να μπορούσε να συγκρατήσει τόσο υγρό όσο η κύστη, που σημαίνει ότι ήταν πάντα ο πιθανός ένοχος.

Μια θεωρία σχετικά με το γιατί συμβαίνει το squirting είναι ότι οι μύες της ουρήθρας χαλαρώνουν καθώς μια γυναίκα φτάνει σε οργασμούς, δυσκολεύοντας τη συγκράτηση των ούρων της. Η ομάδα πίσω από τη νέα μελέτη επέμεινε, ωστόσο, ότι δεν σημαίνει ότι πρόκειται για ακράτεια ούρων. Καμία από τις γυναίκες στη νέα μελέτη δεν είχε ιστορικό ακράτειας.

Αντιθέτως, αποδείχθηκε ότι το υγρό του squirting είναι ως επί το πλείστον ούρα αναμειγμένα με υγρά του σώματος. Πολύ απλοϊκά «νερομένα ούρα».


ΠΗΓΗ: https://www.dikaiologitika.gr