19.9.22

Στιβ Τζομπς: 3 μαθήματα για να πετυχαίνεις στη ζωή σου

Την επόμενη φορά, που θα αναρωτηθείτε τι να κάνετε με τη ζωή σας, διαβάστε τις παρακάτω γραμμές

Η μαεστρία απαιτεί επανάληψη:
Για να κάνεις κάτι σωστά χρειάζεται υπομονή και σκληρή δουλειά. Αλλά πρέπει και να ξέρεις πότε να σταματήσεις να κάνεις αλλαγές: Θα ξέρεις ότι έχεις φτάσει στο καλύτερο δυνατό προϊόν όταν είσαι ενθουσιασμένος και θες να το μοιραστείς με άλλους.

«Κατά την πρώτη μου εβδομάδα στην Apple, ο Τζομπς ετοίμαζε την πρώτη παρουσίαση του iChat. ‘Θα κάνω το κοινό να τα κάνει πάνω του’, είχε πει. Είχε πλήρη επίγνωση ότι έφτιαχνε κάτι καλό και ότι οι χρήστες θα το λάτρευαν», θυμάται ο Σανταμαρία.
Και σημειώνει: «Με κάθε προϊόν, ο Τζομπς περίμενε ότι κάποια πράγματα θα πάνε στραβά. Αλλά καταλάβαινε επίσης ότι τα λάθη συχνά αξίζουν τον κόπο».

Χρησιμοποίησε τις αποτυχίες σου σαν σκαλοπάτια για την επιτυχία:

«Η τελειότητα μπορεί να μην υπάρχει, αλλά το μεγαλείο μπορεί να επιτευχθεί με μερικές ενημερώσεις λογισμικού», υποστηρίζει ο μηχανικός.
Όταν η Apple ήταν έτοιμη να παρουσιάσει το iPhone στον κόσμο, είχε ήδη θέσει τα θεμέλια, κάτι που σημαίνει ότι μπορούσε στη συνέχεια να αναλαμβάνει νέα και διαφορετικά ρίσκα.

Απομάκρυνε τον «βράχο» που σε εμποδίζει να κινηθείς πέρα από τη ζώνη άνεσής σου:

Το πρώτο iPhone άλλαξε τον κόσμο για πάντα το 2007. Η οθόνη αφής του και το ψηφιακό πληκτρολόγιό του έφεραν την επανάσταση.
«Η απόφαση να αφαιρεθεί το μηχανικό πληκτρολόγιο ήταν μια έξυπνη λύση που βοηθούσε στο βιομηχανικό σχεδιασμό. Επέτρεψε στο iPhone να έχει περισσότερο χώρο στην οθόνη», εξηγεί ο Σανταμαρία.
Όμως, η απόφαση του Τζομπς να αφαιρέσει εκείνη την εποχή το πληκτρολόγιο, ήταν ένα ρίσκο, καθώς θα μπορούσε να είχε απορριφθεί από τους χρήστες.