21.9.22

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ! Άσπρο, μαύρο και χρυσό! Η παρτιτούρα της χαράς και της λύπης- 35 ΦΩΤΟ [ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Νέα παραλία-Νέα πασαρέλα BLACK OR WHITE 2022]

Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας στo πλαίσιo των δράσεων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών διοργάνωσαν για 8η χρονιά στη Νέα Παραλία, μία δράση για την ανακύκλωση σε συνεργασία με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Μια πρωτότυπη «πασαρέλα» στήθηκε και φέτος στον υπαίθριο χώρο ανάμεσα στο Μέγαρο Μουσικής και στο Συνεδριακό Κέντρο Μ2 την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022 εκεί όπου δημιουργοί, παρουσίασαν τις ιδέες τους με ανακυκλώσιμα υλικά και χειροκροτήθηκαν από το κοινό.









ΒlACK OR WHITE

Μοντέλο Poly Polymenidou
Make up artist: Marianna Vlasidou
Hair expert: Dimitris Chourmouziadis
Foto credits: Eirini Mitoudi
Άσπρο μαύρο και χρυσό
Τίτλος:Η παρτιτούρα της χαράς και της λύπης
«Είτε βραδιάζει, είτε φέγγει, μένει λευκό το γιασεμί…» λέει ο ποιητής και είναι σίγουρο ότι όλα τα χρώματα συμφωνούν στο σκοτάδι.
Όπως και η μουσική, η πιο δυνατή μορφή μαγείας, είναι η τροφή της αγάπης, στο φως και στο σκοτάδι, στις χαρές και στις λύπες, μα το καλύτερο χρώμα στον κόσμο είναι αυτό που μας ταιριάζει και μας αναδεικνύει. Στις γυναίκες αυτό που ταιριάζει είναι το φως, η λάμψη, ο χρυσός.
Στις ασπρόμαυρες παρτιτούρες, στις στιγμές της ζωής μας, ο χρυσός ήχος κάθε νότας, συνθέτει τη μουσική. Την πιο πιστή μας φίλη.

Υλικά κοστουμιού
Το μπούστο είναι φτιαγμένο από συσκευασίες ΝΟΥΝΟΥ, η φούστα από Πλέγμα υποστρώματος πατητής τσιμεντοκονίας, παρτιτούρες, χαρτόνια κανσόν, κοσμήματα από συσκευασία Ferrero Roche και κομμάτια υφάσματος με παγιέτες, η κουαφ με πλέγμα υποστρώματος πατητής τσιμεντοκονίας, μπαλόνια χρυσά και χάντρες και η τσάντα με δυο βυνίλιο και ακουστικά για χερούλι.
Η δημιουργός, εικαστικός και διακοσμήτρια κ. Ειρήνη Μητούδη σχολίασε την ιδέα που προέκυψε από την ανακοίνωση του θέματος: "Ακούγοντας το θέμα «Άσπρο μαύρο και χρυσό» σκέφτηκα αμέσως τις μαύρες νότες πάνω στο λευκό χαρτί,το άσπρο μαύρο δηλώνει μια αντίθεση, όπως είναι η χαρά και η λύπη. 
Θεωρώ ότι η μουσική είναι αυτή που μας συντροφεύει πάντα, οι νότες λάμπουν σαν χρυσός στο άκουσμα τους και μας συντροφεύουν σε κάθε μας στιγμή".


Τι είναι λοιπόν το Black Or White; 
"Είναι ένας διαχρονικός γρίφος όπου ανάμεσα στο μαύρο και το άσπρο γλιστρά ένα τρίτο, το πολυτιμότερο! Το Μαύρο και το άσπρο είναι ένα αιώνιο δίδυμο. Τι θα γίνει άραγε όταν ένα τρίτο μπει ανάμεσα τους;"
Και τι θα γίνει από τη σύλληψη της ιδέας, τη δημιουργία, τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών ως την επίδειξη;
Φυσικά, η ανάδειξη   του "φορέματος" από τη φρεσκάδα, τον ενθουσιασμό και το  ταμπεραμέντο του νεαρού μοντέλου, της Πόλυς Πολυμενίδη η οποία έλαμψε στην πασαρέλα!  Με ένα επίκαιρο μήνυμα. Ανακυκλώνουμε!