29.9.22

Οι ανατιμήσεις δοκιμάζουν την οικοδομή.Αύξηση 12% τον Αύγουστο στις τιμές των οικοδομικών υλικών συνολικά!

Μικρή αύξηση ως προς τον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αλλά διψήφια πτώση ως προς τον όγκο και την επιφάνεια παρουσίασε η οικοδομική δραστηριότητα
της χώρας τον Ιούνιο, αντανακλώντας τις πιέσεις που δέχεται ο κλάδος από την εκτίναξη των τιμών στα οικοδομικά υλικά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή τον φετινό Ιούνιο εκδόθηκαν 2.178 οικοδομικές άδειες, αριθμός μειωμένος κατά 3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021. Ωστόσο καταγράφηκε μείωση κατά 21,2% στην επιφάνεια και μείωση κατά 18,8% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021. Το αυξημένο κατασκευαστικό κόστος αναμένεται να συνεχίσει να δοκιμάζει τον κλάδο, όπως προοιωνίζονται τα πρόσφατα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ και δείχνουν αύξηση της τάξης του 12% τον Αύγουστο στις τιμές των οικοδομικών υλικών συνολικά.

Το εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2022, η οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει, στο σύνολο της χώρας, αύξηση κατά 1,3% ως προς τον αριθμό των οικοδομικών αδειών, μείωση κατά 11,2% στην επιφάνεια και μείωση κατά 2,5% στον όγκο, σε σχέση μετο αντίστοιχο εξάμηνο του έτους 2021. Κατά την ίδια περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2022, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα,εμφανίζεται αυξημένη κατά 1,4% ως προς τον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αλλά μειωμένη κατά 11,4% ως προς την επιφάνεια και κατά 1,5% ως προς τον όγκο, σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2021.

naftemporiki.gr