19.7.22

Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης του Δημήτρη Ζησιμόπουλου στο OlymposVoice.blogspot.com: "Μπαίνω σε αυτόν τον αγώνα, για να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει."

Επιμέλεια:
Θεοχάρης Μπικηρόπουλος
Συγγραφέας-Blogger
Μετά από μια πετυχημένη τριετή θητεία στη ΔΗΚΕΔΗΚ, όπου κατά κοινή ομολογία έδειξε ιδιαίτερο ζήλο και αγάπη, και αυτό όπως δηλώνει είναι αποτέλεσμα "της χαράς που βιώνεις από τα παιδιά, προσφέροντας ", ο Δημήτρης Ζησιμόπουλος, βάζει πλώρη προς την κεντρική πολιτική σκηνή, επιθυμώντας να προσφέρει στα κοινά, μέσα από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Εξηγεί την επιλογή του και γιατί κατέθεσε αίτηση υποψηφιότητας ως υποψήφιος βουλευτής, έχοντας όραμα μια Ελλάδα καλύτερη με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, από αυτό το μετερίζι. Βλέπει ότι το μέτωπο της κοινωνίας ενάντια στη ΝΔ και των πολιτικών της γιγαντώνεται και ενώνει τις δυνάμεις του με τους πολίτες...Αυτοπροσδιορίζεται ως άτομο του προοδευτικού χώρου και δεν ανησυχεί για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.
Εστιάζει στα προβλήματα της Πιερίας και τα θέτει με σειρά προτεραιότητας:Υγεία,τουρισμός και αγροτική ανάπτυξη.
Αυτό που του αναγνωρίζουν όσοι τον γνωρίζουν είναι το πνεύμα προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, η ακούραστη ενεργή δράση του στα κοινά, οι αγώνες του και η ευγενική του στάση απέναντι στους συνανθρώπους του.
Ως υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα δώσει τον αγώνα τον καλό, με όλες του τις δυνάμεις για να διεκδικήσει μαζί με τους πολίτες τη ζωή που μας αξίζει. Αυτό που έκανε ως στρατιώτης από κάθε μετερίζι που αγωνίστηκε.
 


1. H ενασχόλησή σας με τη ΔΗΚΕΔΗΚ κατά κοινή ομολογία αξιολογείται ιδιαίτερη ενεργή και αποτελεσματική, κοντά στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, κοντά σε αυτά τα παιδιά που έχουν ανάγκη στήριξης από την πολιτεία. Αυτός ο κύκλος έκλεισε. Θέλουμε τον απολογισμό σας αλλά και να μας ενημερώσετε για τη δράση αυτή του Δήμου Κατερίνης…
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κατερίνης (ΔΗΚΕΔΗΚ) έχει περισσότερους από 2.500 ωφελούμενους στα Κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων , παιδικούς σταθμούς , ΚΔΑΠ , ΚΔΑΠ –ΜΕΑ ,Κέντρο Κοινότητας και Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά.
Τα τελευταία 3 χρόνια εξασφαλίσαμε κονδύλια με τα οποία έγιναν πολύ σημαντικές παρεμβάσεις σε υλικοτεχνική και κτιριακή υποδομή. Όλα αυτά, δε θα είχαν καμία σημασία αν το προσωπικό δεν ήταν άρτια εκπαιδευμένο και με όρεξη για δουλειά .
Προσωπικά, αγάπησα τη ΔΗΚΕΔΗΚ και η αγάπη που έδωσα μου επέστρεψε πολλαπλάσια .

2. Τι είναι αυτό που σας ωθεί προσωπικά να αφιερώνεται ομολογουμένως τις περισσότερες ώρες τις ημέρας κοντά στα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ;
Αυτό δεν περιγράφεται με λόγια. Μπορείς να το καταλάβεις μόνο αν δεις την καθημερινή λειτουργία των ΚΔΑΠ ΜΕΑ και πάρεις μέρος στις δράσεις μας. Η ολοκληρωτική εμπιστοσύνη και η πραγματική χαρά που βιώνεις από τα παιδιά είναι κάτι το ανεκτίμητο .
Αυτός είναι ο λόγος που και στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όπου ανήκω ,ζήτησα και συμμετέχω στον τομέα Κοινωνικής Πολιτικής και στον τομέα Υγείας. Πρέπει να το αγαπάς , αυτήν την καθημερινή επαφή, τις δράσεις μας, την επικοινωνία και τότε γίνεται εθιστικό. Το ερώτημα εδώ είναι , πως δεν θα έχω καθημερινή επαφή με τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ , αλλά θα βρω τρόπους να κρατήσω επικοινωνία από άλλο μετερίζι πλέον.

3. Yπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια γι΄ αυτές τις δράσεις;
Η ΔΗΚΕΔΗΚ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
Παρόλα αυτά, προσωπικά όσες φορές απευθύνθηκα στον Δήμο για βοήθεια, είχα άμεσα την συνδρομή του.
 
4. Η ενασχόλησή σας με τα κοινά δεν είναι καινούρια. Ενεργό μέλος των ΑΝΕΛ την περίοδο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ , ( μέλος του εθνικού συμβουλίου και αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος στην γραμματεία προστασίας του πολίτη) έχετε βιώσει την «συγκυβέρνηση» σε πολιτικό και όχι αυτοδιοικητικό επίπεδο. Τι σας έμεινε από τα χρόνια αυτά;
Με γυρίζεις τώρα πίσω σε μνημονιακά χρόνια. Το όραμα μου μένει. 
Το όραμα ότι θα βγάλουμε την Ελλάδα από τα μνημόνια, κάτι που τελικά καταφέραμε . Ζητήσαμε είναι αλήθεια μεγάλες θυσίες από τον λαό αλλά δεν πήγαν χαμένες. Αφήσαμε "μαξιλάρι" στην επόμενη κυβέρνηση 37 δις χωρίς ποτέ να μας περάσει από το μυαλό να τα χρησιμοποιήσουμε σε προεκλογικές παροχές για να εξασφαλίσουμε την επανεκλογή μας .
 
5. Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε να ταχτείτε με το μέρος του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ;
Ο Αλέξης Τσίπρας και η απόφασή του για διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ σε ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Αυτοπροσδιορίζομαι ως άτομο του προοδευτικού χώρου και πιστεύω ότι έχω να προσφέρω σε αυτόν.
Όσον αφορά δε τον πολύπαθο χώρο της Υγείας , την κοινωνική πολιτική και τα πάση φύσεως ανθρώπινα δικαιώματα, είμαι απόλυτα αριστερός.
Πιστεύω ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μπορεί να επουλώσει τα τραύματα που έχει επιφέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην κοινωνία ,τα οποία κάθε μέρα γίνονται όλο και πιο βαθιά και να φέρει τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία και ο τόπος.

6. Αυτονόητη είναι η επόμενη ερώτηση: πως κρίνετε τη διακυβέρνηση της ΝΔ;
Ανάλγητη.
«Η επιτελική» κυβέρνηση των «Αρίστων» , δεν έχει πετύχει να διαχειριστεί κανένα από τα θέματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.
Η υγειονομική κρίση, μας άφησε χιλιάδες νεκρούς και αποδεκατισμένα τα νοσοκομεία μας και τις δομές υγείας.
Η παιδεία έχει γίνει ανοιχτό μέτωπο ανάμεσα σε ένα απολυταρχικό υπουργείο και τον κόσμο της εκπαίδευσης ξεκινώντας από το Νηπιαγωγείο μέχρι την Τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα πανεπιστήμιά μας, στα οποία αντί για δασκάλους διορίζουμε αστυνομικούς.
Το μέτωπο της ακρίβειας είναι καθαρά γέννημα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπου όσο και αν προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι απόρροια των διεθνών συγκυριών και του πολέμου, οι αριθμοί δεν βγαίνουν. Σήμερα βιώνουμε την ακρίβεια Μητσοτάκη.
Στην Εργασία, Στη Δικαιοσύνη και γενικά όπου οι επιδιώξεις των ισχυρών συγκρούστηκαν με το δημόσιο συμφέρον , τάχτηκε με τους ισχυρούς.
Κάθε μέρα με κυβέρνηση Μητσοτάκη , είναι μια χαμένη μέρα.
    

7. Φαίνεται όμως ότι τη φθορά της ΝΔ δεν την εισπράττει ο ΣΥΡΙΖΑ; Που το αποδίδεται;
Στη "χειραγώγηση", από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, των ΜΜΕ.
Στην γειτονιά μου, στην παιδική χαρά που πηγαίνω την κόρη μου, στο σούπερ μάρκετ , στη λαϊκή αγορά, βλέπω και την φθορά της ΝΔ και την ελπίδα για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ .
Μοναδική ελπίδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η αναβίωση του αντι ΣΥΡΙΖΑ μετώπου. Αλλά το αντι ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο έχει πια καταρρεύσει. Για τον λόγο αυτό είναι πανικόβλητη μπροστά στο ενδεχόμενο μιας σοβαρής εκλογικής ήττας. Βλέπει ότι το μέτωπο της κοινωνίας ενάντια στη ΝΔ και των πολιτικών της γιγαντώνει.
Έτσι εξηγείται και το όπισθεν ολοταχώς του Κ. Μητσοτάκη για τις εκλογές το Φθινόπωρο και η ανάσυρση σεναρίων ανασχηματισμού και αλλαγής του εκλογικού νόμου.
Αν πίστευε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές θα τις έκανε τώρα.

8. Η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, έχει τη σημασία της όσον αφορά τις ισορροπίες, τους συσχετισμούς , τις μετακινήσεις ψηφοφόρων ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ;
Δεν θεωρώ ότι η εκλογή νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ θα μπορούσε να ταράξει τα νερά. Από την μνημονιακή περίοδο και μετά το ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝ.ΑΛ παρουσιάζει έντονα νεοφιλελεύθερα χαρακτηριστικά, απευθυνόμενο σε ένα ακραίο κέντρο. Ο Ανδρουλάκης δεν διαφοροποιείται από αυτήν την στρατηγική. Η κομματική του καταγωγή και πορεία , κινείται στη σφαίρα του Σημιτικού εκσυγχρονισμού και του Βενιζελισμού. Δεν εκφράζει κάποια προοδευτική λύση, κάποια σύγκρουση με τον νεοφιλελεύθερο αυταρχισμό. Για την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αυτή τη σύγκρουση την εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Η ανανέωση που εκφράζει κ. Ανδρουλάκης στο ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ είναι ηλικιακή, όχι όμως θέσεων και στρατηγικών.


9. Επιμένω στην ερώτηση και ρωτάω: μέχρι τώρα και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις αλλά και από τα μηνύματα που εισπράττετε εσείς από την κοινωνία, πιστεύετε ότι το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ επανακάμπτει εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ; Σας ανησυχεί αυτή η προοπτική;

Καθόλου. Δεν ασχολούμαστε με την πορεία κανενός άλλου κόμματος γιατί για εμάς σημασία έχουν μόνο οι προγραμματικές θέσεις και η δημιουργία μιας προοδευτικής κυβέρνησης μετά τις εκλογές , με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Αφού επιμένετε όμως, μετά την εκλογή νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙ.ΝΑΛ, είναι θεμιτή η προσπάθεια αύξησης των δυνάμεων του κόμματος του.
Όταν όμως οι επιθέσεις ηθικοπλαστικού χαρακτήρα που εξαπολύουν είναι όχι απέναντι στην κυβέρνηση ΝΔ αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τότε εγείρονται αυτονόητες αντιφάσεις.
Το ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ μετά από 12 δύσκολα χρόνια δεν ξεκινά με ένα λευκό χαρτί .
Στην έντονη και ολομέτωπη σύγκρουση που θα φέρουν οι εκλογές, ανάμεσα στον ακραίο φιλελευθερισμό της ΝΔ και την προοδευτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ,ένα άχρωμο σχήμα που δεν παίρνει θέση αλλά προσπαθεί να τηρήσει ίσες αποστάσεις χωράει. Δεν μπορεί να παραβλέπει τη σύγκρουση και να λέει :
’’ Θα παζαρέψω με ποιον θα πάω’’.
 
 
10. Ο πρωθυπουργός έβαλε τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο. Πόσο πιθανό είναι αυτό το σενάριο κατά την εκτίμησή σας ή σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κόμματός σας δεδομένου ότι ετοιμάστηκαν τα ψηφοδέλτια; Πιστεύετε στον αιφνιδιασμό από τον κ. Μητσοτάκη;
Ο κ. Μητσοτάκης είναι αναξιόπιστος. Οι εκλογές ήταν εθνικά υπεύθυνη λύση όταν νόμιζε ότι τον βόλευε . Τώρα έγινε εθνικά ανεύθυνη γιατί κατάλαβε ότι δεν τον βολεύει. Εμείς έχουμε ετοιμάσει το κυβερνητικό μας πρόγραμμα και είμαστε έτοιμοι για όποτε αποφασίσει ότι τον συμφέρει να προκηρύξει εκλογές. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την διακυβέρνηση της χώρας και να την απαλλάξουμε από την χειρότερη και πιο ανάλγητη κυβέρνηση .Είτε αποφασίσει να γίνουν οι εκλογές το Φθινόπωρο ,όπως μέχρι τώρα άφηνε να εννοηθεί ,είτε την άνοιξη για να προλάβει να οικοδομήσει και άλλες σχέσεις με τα συμφέροντα. Ότι και να κάνει η κυβέρνησή του καταρρέει.
  11. Κύριε Ζησιμόπουλε θα είστε υποψήφιος ή είστε ταγμένος στην αυτοδιοίκηση που φαίνεται ότι σας ταιριάζει;
Έχω δηλώσει την επιθυμία μου στο κόμμα, να είμαι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές .

12.Η θέση σας για τον Ρωσο-Ουκρανικό πόλεμο ποια είναι;
Έχω κάθετη διαφωνία με την στρατηγική Μητσοτάκη στην εξωτερική πολιτική και με την αναθεώρηση του δόγματος της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. Η επιλογή Μητσοτάκη, όχι να στείλουμε ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά να στείλουμε επιθετικό πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, το οποίο δεν θα αλλάξει του συσχετισμούς, έχει έναν ισχυρό συμβολισμό, ότι η Ελλάδα είναι μέρος της σύγκρουσης, είναι μέρος της κρίσης.
Φοβάμαι ότι είναι μια αρνητική εξέλιξη για την εξωτερική πολιτική της χώρας και την αποκλειστική ευθύνη για αυτήν την εξέλιξη την έχει ο κύριος Μητσοτάκης.
  
13.Μνημόνια, πανδημία, πόλεμος, ακρίβεια, φτώχεια. Σε αυτό το περιβάλλον, με αυτό το γκρίζο για να μην πω μαύρο πέπλο πάνω από τη χώρα, βλέπετε φως στο τούνελ; Χρειάζονται αυτή την ώρα εκλογές και τι μπορεί να αλλάξει μια νέα κυβέρνηση;
Η διαχείριση της πανδημίας, η αντιμετώπιση του πολέμου που προαναφέραμε, η ακρίβεια Μητσοτάκη, η εξαφάνιση της μεσαίας τάξης και η φτωχοποίηση του λαού, αλλά και η διαπλοκή με τα ΜΜΕ και τους ημέτερους καθιστούν απαραίτητη την διενέργεια εκλογών χτες. Έχουμε την χειρότερη κυβέρνηση την χειρότερη στιγμή. Εμείς δεν φοβηθήκαμε ποτέ την ευθύνη.
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι ξεκάθαρο και ο σ. Αλέξης Τσίπρας στο Περιστέρι έχει ήδη καταθέσει τους 7 βασικούς πυλώνες των πρώτων ημερών της κυβέρνησης για κοινωνικό κράτος και δικαιοσύνη.
Κανένα νοικοκυριό δεν θα ξοδεύει τρεις μισθούς για ρεύμα και βενζίνη
· Η χώρα θα αποκτήσει ξανά ισχυρή εργατική νομοθεσία, κανόνες και αρχές.
· Επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας.
· Νέο ΕΣΥ πλήρως στελεχωμένο
· Επιστροφή αναδρομικών
· Κανένας νέος δεν θα στερηθεί το δικαίωμα να σπουδάσει στην Ελλάδα
· Δικαίωμα των νέων στη στέγη με στεγαστική πολιτική

14.Η αυτοδυναμία για μια νέα κυβέρνηση αυτή τη στιγμή δε φαίνεται δυνατή. Ο ΣΥΡΙΖΑ με ποιο κόμμα θα μπορούσε να προχωρήσει την επόμενη ημέρα;
Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι αν στις εκλογές με απλή αναλογική, βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τότε είναι βέβαιο ότι θα ανοίξει ο δρόμος για την συγκρότηση της προοδευτικής κυβέρνησης, με όσες δυνάμεις μπορούν να συμβάλλουν.

15. Φαίνεται ότι όλα τα κόμματα στοχεύουν στους κεντρώους ψηφοφόρους. Εσείς εκπροσωπείτε κατά κάποιο τρόπο, αυτή την τάση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Γιατί ένας κεντρώος να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και όχι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ;
Για τις θέσεις του σε όλα τα θέματα, που με συνέπεια 3 χρόνια τώρα σαν αντιπολίτευση, παρουσιάζει ολοκληρωμένα και κοστολογημένα. Δεν κάναμε ποτέ στείρα αντιπολίτευση αλλά παράγαμε πολιτική με γνώμονα τον άνθρωπο.
Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την κυβέρνηση της χώρας στα δύσκολα γιατί όπως είπα, δεν φοβηθήκαμε ποτέ την ευθύνη.
Όποιος είναι ευχαριστημένος από την κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να την ξαναψηφίσει. Για εμάς εδώ το δίλημμα είναι ένα: εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος;
Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ δεν δείχνει να έχει μια διαφορετική πρόταση. Αναλώνεται μέχρι στιγμής στον αντι ΣΥΡΙΖΑ αγώνα και τα παζάρια.   


16. θα είστε (ή είστε) υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Πιερία. Τι ακριβώς θέλετε να προσφέρετε στον τόπο; Τι οραματίζεστε;
Δεν χρειάζεται να οραματίζομαι τίποτα ουτοπικό. Τα αυτονόητα που αξίζουν σε αυτόν τον νομό και δεν τα έχει. Ένα νοσοκομείο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας, μια σύγχρονη τουριστική ανάπτυξη, ενίσχυση της αγροτικής μας παραγωγής, δουλειές για τη νεολαία και στήριξη του πολιτισμού. Αγροτική παραγωγή -τουρισμός δηλαδή, οι δύο βασικοί πυλώνες της οικονομίας της Πιερίας, ο πολιτισμός που πρέπει να αξιοποιηθεί  και οι νέοι μας. 

17. Για σας ποιες είναι οι προτεραιότητες για την επόμενη μέρα στην Πιερία;

Το αυτονόητο είναι. Η δουλειά ενός βουλευτή πέρα από το νομοθετικό έργο, είναι να μεταφέρει στην κεντρική εξουσία τα προβλήματα του τόπου του και να πιέζει να βρεθούν λύσεις. Και αυτό υπόσχομαι να κάνω. Δυστυχώς τα προβλήματα στην Πιερία δεν είναι και λίγα. Αν πρέπει να τα θέσω σε προτεραιότητα θα έλεγα Υγεία, τουρισμός, αγροτική ανάπτυξη.

18.Πιστεύετε ότι η φτώχεια, η ακρίβεια, θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην απόφαση των ψηφοφόρων να επιλέξουν το κόμμα σας την ώρα της κάλπης;
Ναι, γιατί πιστεύω ότι ωρίμασαν οι συνθήκες και ο ελληνικός λαός, ώστε να καταλάβουν ότι η φτώχεια και η ακρίβεια αφορά εμάς και τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας και όχι τον Μητσοτάκη και τους φίλους του, οι οποίοι άλλωστε είναι και οι υπεύθυνοι γι΄ αυτήν.
Ο λαός είναι στα όριά του. Δεν αντέχει άλλο. Το φθινόπωρο αρχίζει μια σκληρή και δύσκολη περίοδος για όλους και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναλάβει τα ηνία για να αντιμετωπιστούν όσα έρχονται. Η αλήθεια είναι ότι τα χειρότερα έρχονται...   
19.Τι είναι αυτό που μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι άλλο κόμμα στην αντιμετώπιση των παραπάνω θεμάτων ;
Νομίζω ότι έχω απαντήσει ήδη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επίκεντρο στις θέσεις του έχει τον άνθρωπο και την αξιοπρέπειά του.

20.Ποιο είναι το μήνυμά σας στους αναγνώστες μας;
Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή.
Για να επανέλθει η δικαιοσύνη, να σταματήσουν οι σκανδαλώδεις ανισότητες, η ευνοιοκρατία, το πελατειακό κράτος, το ρουσφέτι και η αναξιοκρατία. 
Δεν θα είναι εύκολο. 
Μπαίνω κι εγώ σε αυτόν τον αγώνα, με όλες μου τις δυνάμεις, για να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει.
Σας ευχαριστώ πολύ.


ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκα στη Ναύπακτο το 1962. Ζω μόνιμα στην Κατερίνη από το 2001. Είμαι παντρεμένος με τη Σοφία Δαμδούνη, εκπαιδευτικό και μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και έχουμε 4 κόρες.

Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Σ Η
Είμαι απόφοιτος της ΣΜΥΝ, σχολής αυτοδυτών, σχολής επιστασίας βλαβών (πυρασφάλειας) και σχολείου Γενικής Επιστασίας (Γ.Ε.)

Ε Μ Π Ε Ι Ρ Ι Α
Υπηρέτησα ως υπόλογος μηχανών:
- Α/Τ Μιαούλης (2 χρόνια)
- ΤΠΚ ΑΝΝΙΝΟΣ (1 χρόνο)
- ΤΠΚ Σιμιτζόπουλος (3 χρόνια)
Υπηρέτησα ως Διευθυντής Επιστασίας Βλαβών στο Κ/Φ Αρματωλός (3 χρόνια)
Υπηρέτησα ως Α’ μηχανικός και διευθυντής ηλεκτρονικών:
- ΑΝΣ ΚΝΩΣΣΟΣ (4 χρόνια)
- Π/Π ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΙΙ (1 χρόνο)
- ΠΑΤ ΕΥΡΩΤΑΣ (3 χρόνια)
- ΠΜΠ ΠΑΝΔΡΟΣΟΣ (2 χρόνια)
Υπηρέτησα στο Επιτελείο Διοίκησης Ταχέων αρχιμηχανικού (1 χρόνο)
Σκαφών ως βοηθός
Υπηρέτησα ως διευθυντής έργων στη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών (2 χρόνια)
Υπηρέτησα ως διακλαδικός αξιωματικός στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (2 χρόνια) από όπου και αποστρατεύτηκα ευδοκίμως τερματίσας την
υπηρεσία μου.

Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Κ Η Κ Α Ι Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η  Ζ Ω Η
- Είμαι 2,5 χρόνια μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και συμμετέχω ως μέλος στον Τομέα Υγείας και στον Τομέα Δικαιωμάτων και Κοινωνικής Πολιτικής.

- Υπήρξα μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝ.ΕΛ και αναπληρωτής Γραμματέας προστασίας του πολίτη του κόμματος

- Είμαι αντιπρόεδρος στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κατερίνης με αρμοδιότητες τη λειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών, Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες, Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά.
- Είμαι Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο 17ο Δημοτικό Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κατερίνης
- Είμαι μέλος του Συλλόγου Θρακιωτών Πιερίας


ΓΚΑΛΕΡΙ: από το άλμπουμ της ζωής