19.7.22

Το νέο πρόγραμμα θέσεων που θα παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στους βουλευτές του και το Πολιτικό Συμβούλιο

Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται το πρόγραμμα θέσεων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής καθώς το τελικό κείμενο αναμένεται να... τεθεί την επόμενη εβδομάδα υπόψιν των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος που θα συνεδριάσουν από κοινού, λίγο πριν τα περισσότερα μέλη των δύο αυτών οργάνων φύγουν για τις διακοπές του Αυγούστου.

Στο πρόγραμμα θα περιγράφονται αναλυτικά οι πολιτικές εκσυγχρονισμού, ψηφιοποίησης και βιώσιμης ανάπτυξης με καινοτομία και εξωστρέφεια για τους τομείς της μεταποίησης, του αγροτικού τομέα, του τουρισμού, του πολιτισμού, των δικτύων ενέργειας και των μεταφορών. Κύρια πηγή χρηματοδότησης των πολιτικών αυτών θα προβλέπεται πως θα είναι οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης.


Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα παρουσιάζει μεταξύ άλλων ένα σχέδιο πλήρους και ομαλής απανθρακοποίησης της χώρας, χωροθέτησης των βιομηχανικών εγκαταστάσεων με σύγχρονα πρότυπα και περιβαλλοντική προστασία. Θα υπάρχουν επίσης προβλέψεις για τις μικρομεσαίες και νεοφυείς επιχειρήσεις, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δίνεται στην «Ψηφιακή Ελλάδα» και το σχέδιο στεγαστικής πολιτικής για νέα ζευγάρια με την ανέγερση χιλιάδων κατοικιών.

Όσον αφορά την υγεία, θα παρουσιαστούν προτάσεις για ένα επαρκώς στελεχωμένο και οργανωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Προληπτικής Υγείας αλλά και αύξηση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Εννοείται επίσης ότι θα υπάρξουν ειδικά κεφάλαια για τη μεταρρύθμιση του κράτους, της δημόσιας διοίκησης και της αυτοδιοίκησης για περισσότερη διαφάνεια και αξιοκρατία μέσω και της αξιοποίησης της ψηφιακής τεχνολογίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τέλος του μήνα ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης θα παρουσιάσει τις θέσεις αυτές σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα στην Κρήτη, ενώ θα έχουν προηγηθεί εξορμήσεις στελεχών στην Καβάλα, στην Κόρινθο, στην Καλαμάτα, στις Σέρρες, στην Κατερίνη και στη Λέσβο.

Η Χαριλάου Τρικούπη θέλει να είναι έτοιμη για παν πολιτικό ενδεχόμενο γι’ αυτό και επιταχύνει τα βήματά της. Μπορεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να διαβεβαιώνει ότι οι κάλπες θα στηθούν εντός του 2023 και ότι το φετινό φθινόπωρο, ωστόσο στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ διατηρούν επιφυλάξεις και θέλουν καλού – κακού όλα να είναι έτοιμα από τον Σεπτέμβριο.

Στο πλαίσιο αυτό το φθινόπωρο θα πραγματοποιηθεί σωρεία εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα με κατάληξη την προγραμματική συνδιάσκεψη.