1.7.22

ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΤΟΥ J.C. Ryle*

Του Τζώρτζη Κανταρτζη
· Υπάρχει ένα είδος κοσμικού Χριστιανισμού στις μέρες μας, που πολλοί έχουν και νομίζουν ότι είναι αρκετό. Όμως, ένας φτηνός Χριστιανισμός που δεν ενοχλεί κανέναν, δεν απαιτεί καμία θυσία, που δεν κοστίζει τίποτα, τότε δεν αξίζει και τίποτα.

· Να είστε απόλυτα σίγουροι για το εξής: Οι άνθρωποι δεν απορρίπτουν τη Βίβλο επειδή δεν μπορούν να την καταλάβουν. Την κατανοούν πάρα πολύ καλά. Καταλαβαίνουν, όμως, ότι καταδικάζει τη δική τους συμπεριφορά, καταλαβαίνουν ότι φέρνει στο φως τις δικές τους αμαρτίες και μια μέρα θα κριθούν.

· Μη φοβάσαι γιατί στην προσευχή σου κομπιάζεις, τα λόγια σου είναι αδύναμα και το λεξιλόγιο σου είναι φτωχό. Ο Ιησούς μπορεί να σε καταλάβει.

· Η κύρια επιθυμία μου σ’ όλα τα γραπτά μου, είναι να υψώσω τον Κύριο Ιησού Χριστό και να Τον κάνω ωραίο και ένδοξο στα μάτια των ανθρώπων και να προωθήσω τη μετάνοια, την πίστη και την αγιότητα στους ανθρώπους.

· Αγιότητα είναι η συνήθεια να είμαστε ένα με τον Νου του Θεού, σύμφωνα μ’ αυτά που περιγράφονται για τον Νου του Θεού στη Βίβλο. Είναι η συνήθεια να συμφωνείς με την κρίση του Θεού, να μισείς αυτό που μισεί, να αγαπάς αυτό που αγαπά και να μετράς τα πάντα σ’ αυτόν τον κόσμο με το πρότυπο του Λόγου Του.


John Charles Ryle (1816 –1900)- Αγγλικανός επίσκοπος 

        (Μετάφραση από τα αγγλικά)