1.7.22

ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ: 1988, η πρωτοσέλιδη πρόταση του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου για ΤΕΙ στην ΚΑΤΕΡΙΝΗ !!!

Verba volant, scripta manent..."Tα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν"...πόσο δε, όταν το "γραπτό", είναι πρωτοσέλιδος τίτλος Εφημερίδας:
3 Οκτωβρίου 1988.
Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΕΠΙΛΟΓΕΣ της ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ», ως εκδότης, με άρθρο του
ο Θεοχάρης Μπικηρόπουλος
ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ την ίδρυση και λειτουργία
Τ.Ε.Ι. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
Πρόταση που ευοδώθηκε, 15 χρόνια μετά, το 2003 κι έγινε αιτία διαμάχης -μήλον της έριδος μεταξύ βουλευτών για την οικοιοποίηση της ιδέας!


Σημασία έχει το αποτέλεσμα, ότι η ιδέα υλοποιήθηκε, προχώρησε και η ειδικότητα του τμήματος σπουδών με έδρα την Κατερίνη, είναι από τις πλέον χρήσιμες στην αγορά εργασίας και για μελλοντική αποκατάσταση των αποφοίτων...
 
Το Τμήμα Διοίκηση Συστημάτων Εφοδιασμού άρχισε να λειτουργεί στην Κατερίνη στο χειμερινό εξάμηνο 2003-2004, όπως είχε προγραμματιστεί, με προϊστάμενο τον αναπληρωτή καθηγητή ΑΤΕΙ-Θ δρα Δημήτριο Τριανταφύλλου, ο οποίος επισημαίνει ότι σήμερα λειτουργούν πλήρως όλα τα εξάμηνα σπουδών με 900 εγγεγραμμένους φοιτητές με πολύ υψηλό ποσοστό ενεργής συμμετοχής τόσο στα θεωρητικά όσο και στα εργαστηριακά μαθήματα.
Οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι εντελώς καινούργιες και παραχωρήθηκαν από το δήμο Κατερίνης ειδικά για της ανάγκες του Τμήματος. Το εκπαιδευτικό προσωπικό, έκτακτο και μόνιμο, είναι υψηλών ακαδημαϊκών προσόντων, ενώ ήδη έχει δρομολογηθεί η πλήρης στελέχωση του με τακτικό προσωπικό. Ο εξοπλισμός του Τμήματος είναι υψηλού επιπέδου και πραγματοποιείται με γοργούς ρυθμούς με χρηματοδότηση από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, στο οποίο έχει επιτυχώς ενταχθεί αμέσως με την ίδρυση του, το Σεπτέμβριο του 2003.
ΤΟ ΤΕΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ (Logistics)
ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ πλέον στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ.


ΠΗΓΗ: ΠΙΕΡΙΚΗ