4.7.22

Αποκαλυπτήρια προτομής του ήρωα Κ. Κόκκα στο ΚΑΑΥ Λεπτοκαρυάς. ΤΖΙΟΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Φιλόλογος - αρχαιολόγος

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια προτομής του ήρωα Κων/νου Κόκκα στο ΚΑΑΥ Λεπτοκαρυάς. Ας ελπίσουμε πως θα ακολουθήσει και η προτομή του αείμνηστου ανθυπολοιάρχου Εμμανουήλ Αντωνιάδη.
Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα συνταγματάρχη πεζικού Κωνσταντίνου Κόκκα πραγματοποιήθηκαν στο ΚΑΑΥ Λεπτοκαρυάς, που μετονομάστηκε σε στρατόπεδο «Συνταγματάρχη (ΠΖ) Κωνσταντίνου Κόκκα».
Τα αποκαλυπτήρια της προτομής πραγματοποίησε στις 2 Ιουλίου 2022, ο υφυπουργός εθνικής άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με την κόρη του εκλιπόντος Ελένη Κόκκα, στο πλαίσιο εκδήλωσης μνήμης που διοργάνωσε η Ι μεραρχία πεζικού. Την προτομή φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιώργος Κικώτης.


Ο Κων/νος Κόκκας, κατάγεται από την Πέτα της Άρτας, αποφοίτησε από την σχολή μονίμων υπαξιωματικών το 1956. Το 1974 υπηρετεί στην ΕΛΔΥΚ. Κατά την τουρκική εισβολή στη μαρτυρική Κύπρο, τραυματίσθηκε θανάσιμα υπερασπιζόμενος την κυριαρχία της μεγαλονήσου κατά την τουρκική εισβολή.
Ας ελπίσουμε πως θα ακολουθήσει και η προτομή του αείμνηστου ανθυπολοιάρχου Εμμανουήλ Αντωνιάδη, όπου κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στη Σκάλα Λεπτοκαρυάς (στον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897) φονεύθηκε, και έτσι γίνεται ο πρώτος νεκρός απόφοιτος της νεοσύστατης σχολής ναυτικών δοκίμων, που λειτουργεί από το 1884.