6.6.22

Μουσική, ποίηση και χορός στο ιδιαίτερο ρεσιτάλ πιάνου της Εκατερίνας Ελενιδη -Korchilava -φωτο

Στα πλαίσια των Εαρινών Ημερών της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 5 Ιουνίου στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης το ρεσιτάλ πιάνου της Εκατερίνας Ελενιδη - Korchilava.
Πιάνο με ουρά ο τίτλος του και σίγουρα αυτό το ρεσιτάλ δεν έμοιαζε με τα άλλα!
Λένε ότι η ζωή είναι σαν το πιάνο,τα άσπρα πλήκτρα είναι οι ευτυχισμένες μέρες και τα μαύρα πλήκτρα οι δυστυχισμένες,να θυμάσαι όμως ότι χρειάζονται και τα δύο για να φτιάξεις άρτια μουσική, έτσι και η πιανίστρια Εκατερίνα Ελενιδη κατάφερε εκείνο το βράδυ να ταξιδέψει το κοινό σε όμορφα μουσικά μονοπάτια.
Ο χαμηλός φωτισμός και η όμορφα διακοσμημένη σκηνή από την κυρία Νίτσα Ξανθοπούλου έκαναν την ατμόσφαιρα ακόμα πιο όμορφη.
Το ξεκίνημα της παρουσίασης έγινε απο την έφορο χορωδίας κυρία Ιωάννα Ηλιάδου η οποία και κάλεσε την πρόεδρο της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης κυρία Στέλλα Τζιτζιλη
για έναν χαιρετισμό.
Ενώ ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ κύριος Γεώργιος Τσιαλος όπως και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κυρία Σοφία Μαυρίδου συνεχάρηκαν την Εστία Πιερίδων Μουσών για την ποιότητα του προγράμματος των Εαρινών Ημερών και εξηυραν την Εκατερίνα Ελενιδη-Korchilava ως δημιουργό για την καλλιτεχνική της προσφορά!
Παρόντες στο ρεσιτάλ ήταν ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Ολύμπου κύριος Γρηγόρης Παπαχρήστος όπως επίσης και ο κύριος Κώστας Κωνσταντινίδης ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης επί σειρά ετών και έχει συμβάλλει και αυτός με τον δικό του τρόπο στην διατήρηση του θεσμού των Εαρινών Ημερών της Εστίας.
Επίσης παρόντες ήταν ο κυριος Γρηγορης Μιτσοκαπας επίτιμος πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών,ο πρόεδρος του συλλόγου εικαστικών κυριος Παναγιωτης Φταρας ο οποίος και είχε και όλη την γραφιστική επιμέλεια της βραδιάς,ο μαέστρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών κυριος Ευθυμιος Μαυρίδης,ο διευθυντής και μαέστρος της πολυτονικης ορχήστρας κυριος Παναγιωτης Λιμπανοβνος καθώς επίσης και ο συνθέτης κυριος Χαραλαμπος Ναβροζιδης.
Επίσης παιδιά και συνοδοί απο την Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης απόλαυσαν το ρεσιτάλ.

Εκείνο το βράδυ ακούστηκαν αποσπάσματα από τις ποιητικές συλλογές της Μάγδας Παπαδημητρίου Σαμοθράκη,του Θεοχάρη Μπικηροπουλου και της Χρύσας Λουλοπούλου, απο την φωνή της σοπράνο Μαρίας Τσομπανοπουλου, όπως επίσης και απόσπασμα απο το μονόγραμμα του Οδυσσέα Ελύτη απο την φωνή της Μαρίας Βούλγαρη η οποία είναι δημοσιογράφος, μέλος της Εστίας εδώ και χρόνια, διατέλεσε και ως έφορος χορωδίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών και είχε και την επιμέλεια της όλης παρουσίασης, την οποία και ευχαρίστησε ιδιαίτερα η πιανίστρια!

Η έκπληξη όμως της βραδιάς ήταν όταν εμφανίστηκε η μικρή Αγάπη Κρητικού και εξέπληξε το κοινό με τον χορό της.
Μουσική, ποίηση και χορός συνυπήρχαν λοιπόν εκείνο το βράδυ σε αυτό το ιδιαίτερο ρεσιτάλ πιάνου της Εκατερίνας Ελενιδη -Korchilava στα πλαίσια των Εαρινών Ημερών της Εστίας Πιερίδων Μουσών!
Ο πολιτισμός είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της κοινωνίας μας και η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης έχει αποδείξει περίτρανα όλα αυτά τα χρόνια ότι έχει τα πρωτεία σε αυτό το κομμάτι!
Ευχόμαστε αυτό να συνεχιστεί ώστε να συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις όπως αυτό το ρεσιτάλ!

Μαρία Βούλγαρη.