16.6.22

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ του Σπύρου Κόκκινου στη γκαλερί ΜΑΤΙ. (60 φωτογραφίες)

Εγκαινιάστηκε στη Γκαλερί ΜΑΤΙ η έκθεση με έργα ζωγραφικής του εικαστικού Σπύρου Κόκκινου. 
Ο Σπύρος Κόκκινος, είναι Εικαστικός Καλών Τεχνών - Μέλος ΕΔΙΠ (Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό), εικαστικός της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ με συνέχεια προπτυχιακών σπουδών (υποτροφία ΙΚΥ) στην Ακαδημία Τέχνης του Ντίσελντορφ Γερμανίας.
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1967 όπου ζει με την οικογένεια του. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ (Β.Π 8,82).
Από 1/6/2019 μετατάχθηκε σε θέση ΕΔΙΠ στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος στο Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής της Σχολής Επιστημών Σχεδιασμού (Πανεπιστημιούπολη Σερρών) από τη Β΄θμια Εκπαίδευση(1998-2019).
Τα Ακαδ. έτη 2009-2019 εργάστηκε ως Εργαστηριακός Συνεργάτης/ Ακαδημαϊκός Υπότροφος στο Τμήμα ΕΑΔΣΑ του ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας .
Η εικαστική του πορεία πλαισιώνεται με ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό με αναφορές και δημοσιεύσεις στον Ελληνικό και Ξένο τύπο. Έχει επιμεληθεί εικαστικά εξώφυλλα και ειδικές εκδόσεις ποιητικών συλλογών. Το 2003 συμμετείχε με σχέδια-μελέτες στην 10η ετήσια έκδοση του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.
Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και πολλά έργα του ανήκουν σε συλλογές στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Ασχολήθηκε με τη δημιουργία ειδικών εικαστικών εγκαταστάσεων στη διακόσμηση εμπορικών χώρων και εκθεσιακών περίπτερων.
Τα έργα που εκτίθενται στη Γκαλερί ΜΑΤΙ διανθίζουν την έκδοση σε κείμενα του Κυριάκου Προβατίδη με τίτλο "Λόγια έρωτα και αγάπης" των εκδόσεων "Μάτι". 
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Ιουλίου 2022.

Eπιμέλεια:
Θεοχάρης Μπικηρόπουλος
Συγγραφέας -Blogger