12.5.22

ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ - 4 χρόνια - ΜΠΕΝΣΟΥΣΆΝ ΧΑΝ -50 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η γενέθλια βραδιά της εικαστικής ομάδας ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στο ΜΠΕΝΣΟΥΣΑΝ ΧΑΝ,  τον τόπο που ξεκίνησαν όλα πριν 4 χρόνια. Το κτίριο θρύλος της Θεσσαλονίκης, που χρονολογείται στο 1800, φιλοξένησε... την  "Επίμονη Τέχνη" και αφηγήθηκε το ταξίδι των τεσσάρων δημιουργικών χρόνων των δεκάδων καλλιτεχνών της που επιμένουν να δημιουργούν, να εκφράζουν και να εκφράζονται! Ήταν μια εκδήλωση που επισκέφθηκαν δεκάδες φιλότεχνοι και επώνυμοι της συμπρωτεύουσας.
Η ψυχή της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Χρύσα Μπαρζόκα σε δήλωσή της υπογράμμισε τα εξής:
"Με την πεποίθηση ότι η Τέχνη πρέπει να παρεμβαίνει σε κρίσιμους καιρούς, και με την ανάγκη μας ως καλλιτέχνες να εκφράσουμε τα ανομολόγητα από τους πολλούς, να εκφραστούμε αλλά και να τοποθετηθούμε στον δημόσιο χώρο με την Τέχνη μας, (σας) παρουσιάζουμε την “Επίμονη Τέχνη”: μια σειρά εκθέσεων χωρίς μεσάζοντες. Συλλογικές εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών μικρής διάρκειας και μεγάλης έντασης, άλλοτε μίας ημέρας μόνο και άλλοτε όταν οι συνθήκες το απαιτούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, στις οποίες επιλεγμένοι καλλιτέχνες, ανάμεσα από τους ανθρώπους τους οποίους μας δένουν κοινά ιδανικά και συναντηθήκαμε με όχημα την Τέχνη, συνεκθέτουμε υλοποιώντας το όνειρό μας με φορέα αποκλειστικά την δική μας κοινή προσπάθεια.
Χωρίς καμία απολύτως δέσμευση και με την απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη ελευθερία που πρέπει να διέπει την πραγματική Τέχνη, σε πείσμα των εγκαθιδρυμένων συμφερόντων που κατακεραυνώνουν την δημιουργικότητα μας. Μια τέχνη επίμονη, την δική μας τέχνη".

ΦΩΤΟ: ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ
Ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης  κ. ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ και η ΧΡΥΣΑ ΜΠΑΡΖΟΚΑ