16.4.22

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΑΜΗΤΑ στο Βιβλιοπωλείο -Γκαλερί ΜΑΤΙ

Επιμέλεια:
Θεοχάρης Μπικηρόπουλος
Συγγραφέας -Blogger


Συνεχίζεται η έκθεση έργων (επιχρωματισμένων σχεδίων)του σπουδαίου Κατερινιώτη ζωγράφου Θανάση Καραμήτα, στο Βιβλιοπωλείο-Γκαλερί ΜΑΤΙ στην Κατερίνη. Η ζωγραφική του Καραμήτα αποκαλύπτει μέσα μας τις σχέσεις των χρωμάτων,
των σχημάτων, των κωδικών εκείνων που κάθε ερμηνεία ενός κριτικού «κολλάει» στα παραπάνω. Η «αυθεντική» αποκάλυψη είναι του καλλιτέχνη. Αυτή είναι σήμερα και πάντα η ζωγραφική τέχνη, που μπολιάζεται με το «εδώ και τώρα» της εποχής και καταλήγει στο έργο τέχνης.
Ο σεμνός και σιωπηλός δημιουργός έχει καταξιωθεί στο πανελλήνιο με το έργο του.
Το ΒΗΜΑgazino είχε γράψει στο αφιέρωμά του:
"Ένας σαγηνευτικός πίδακας χρωμάτων. Έργα που βυθίζονται μέσα σε ένα αφηρημένο, ονειρικό και συνάμα πλαισιωμένο με ψήγματα πραγματικότητας περιβάλλον. Έργα που δεν επιδιώκουν την αυθεντία της μιας ανάγνωσης αλλά που ίσα – ίσα ενθαρρύνουν την πολλαπλή νοηματοδότηση, ακόμα και όταν ο ζωγράφος επιλέγει να ξετυλίξει τον μίτο της έμπνευσής του ενσωματώνοντας μια αποκομμένη λέξη ή μια φράση στο τελάρο του. Αμφίσημες εικόνες που τελικά κινητοποιούν ψυχικές διεργασίες στον παρατηρητή. Αυτό είναι το ζωγραφικό σύμπαν του εικαστικού Θανάση Καραμήτα..."