6.2.22

Η ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ* για τη δολοφονία του Άλκη

"Για να αποφύγω το κλίμα εξαιρετικά συναισθηματικής φόρτισης που βιώσαμε όλοι μας, με την «ενέδρα θανάτου» στη Θεσσαλονίκη με θύμα τον 19χρονο Άλκη Καμπανό, επέλεξα να εκφράσω κάποιες σκέψεις σήμερα, λίγες ημέρες μετά.
Η αποτρόπαια αυτή πράξη βίας με θύμα έναν νέο, που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το δικό μας παιδί ή το παιδί της διπλανής πόρτας, έφερε όλους τους Έλληνες αντιμέτωπους με μια σκληρή πραγματικότητα. Αυτή είναι μια κατάσταση που δεν μπορούμε ούτε να ανεχθούμε ούτε να προσπεράσουμε.
Μπροστά σε όλη αυτή τη βαρβαρότητα, πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και, από τη μια, να φροντίσουμε οι θύτες να αποκαλυφθούν, οι πράξεις τους να ξεσκεπαστούν και να τιμωρηθούν, και, από την άλλη να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία, να δυναμώσουμε τη στάση μας απέναντι στην οπαδική βία.
Οι νόμοι από μόνοι τους δεν μπορούν να καταπολεμήσουν τη βία στον αθλητισμό αλλά όλοι μαζί, πολιτεία, αθλητικοί σύλλογοι, αρμόδιοι φορείς αλλά και η κοινωνία των πολιτών ευρύτερα, οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους τους νέους, όλους τους φιλάθλους, όπου το δικαίωμα να υποστηρίζουν την ομάδα τους να είναι αναφαίρετο".
(Ανάρτηση στο facebook)


 Η κ. Σοφία Μαυρίδου είναι  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας