6.2.22

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών Πιερίας: Η παράγκα των καραγκιόζηδων - Μέρος 2ο

Η διαφήμιση της γνωστής εταιρείας ήταν παραπάνω από δελεαστική: «Κατασκεύασε το αυτοκίνη
το-χρονομηχανή DeLorean από την ταινία Back to the Future». Και η αλήθεια είναι ότι αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος, που καθυστέρησε το 2ο μέρος της παράγκας των καραγκιόζηδων. Έπρεπε να μαζέψουμε όλα τα κομμάτια και να τα συναρμολογήσουμε. Ουφ, επιτέλους τα καταφέραμε και τώρα μπορούμε με το εκπληκτικό αυτό αυτοκίνητο να ταξιδέψουμε με ασφάλεια στο παρελθόν, αλλά στο μέλλον. Όχι ότι το χρειαζόμασταν, αλλά έτσι έχει περισσότερη πλάκα. Καθόμαστε αναπαυτικά στις θέσεις οδηγού και συνοδηγού.
- Δον Κιχώτη είσαι έτοιμος;
- Έτοιμος Καραγκιόζη.
- Φύγαμε.
Γυρίζουμε τη μίζα ή όπως αλλιώς λέγεται αυτό το πράγμα και … βρρουουουμ βρρουουουμμ. Πατάμε γκάζι και γελάς πίσω απ’ το τζάμι. Μόλις το κοντέρ δείξει 140 km/h το ταξίδι στον χρόνο ξεκινά. Το καλό με τα ταξίδια στον χρόνο είναι ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί. Μπορείς να πας όπου θέλεις. Επίσης δεν υπάρχουν όρια ταχύτητας και πράσινα, κόκκινα ή μπλε φανάρια. Πρώτος μας σταθμός η Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021. Εντάξει, δεν είναι και πολύ παλιά. Από κάπου όμως πρέπει να ξετυλίξουμε τον μίτο. Δώσ’ του κλότσο να γυρίσει, παραμύθι ν' αρχινήσει.

Ντριιιν. Εντάξει, δεν είναι αυτό ο ήχος κλήσης του κινητού, αλλά κάπως πρέπει να φαίνεται ότι χτύπησε το τηλέφωνο.
- Ναι;
- Έλα, καλημέρα, ο Χρήστος είμαι.
- Ποιος Χρήστος;
- Όχι, μην τρομάζεις. Ο Χρήστος ο δικηγόρος, όχι ο Χρήστος ο Πρόεδρος.
- Είπα κι εγώ. Γεια σου Χρήστο. Τι συμβαίνει;
- Πήρα να σε ενημερώσω για το αίτημα παράτασης της θητείας του Δ.Σ.
- Τι; Ποιο αίτημα; Δεν έχω ιδέα.
- Μα δεν υπάρχει απόφαση του Δ.Σ.;
- Ούτε καν. Από σένα το ακούω τώρα.
- Μα … ο Πρόεδρος μου είπε … Έχω καταθέσει σχετικό δικόγραφο.
- Έχει και το δικό μου όνομα μέσα;
- Ναι. Και το δικό σου και του Δον Κιχώτη.
- Τι να σου πω τώρα; Όχι μόνο δεν έχω συναινέσει σε κάτι τέτοιο γραπτά ή έστω προφορικά, αλλά ούτε καν έχω ενημερωθεί. Πρώτη φορά το ακούω από σένα.
- Καλά … καλά … θα το αποσύρω.
Ο δικηγόρος αντιλαμβάνεται ότι κάτι βρωμάει. Καταλαβαίνει ότι εξαπατήθηκε από τον Πρόεδρο και αποσύρει το δικόγραφο (για το οποίο όμως είχε ήδη οριστεί δικάσιμος στις 20 Ιανουαρίου 2022) και αποσύρεται και ο ίδιος από την υπόθεση.
Αγαπητέ αναγνώστη, θα αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατό να συμβαίνουν τέτοια καραγκιοζιλίκια; Μην ξεχνάς όμως ότι πρόκειται για την παράγκα των καραγκιόζηδων. Ωστόσο ας πάμε μια βδομάδα πιο πίσω, για να καταλάβουμε τι έχει συμβεί. Στον διάλογο, που ακολουθεί δεν ήμασταν παρόντες, κάτι μας λέει όμως ότι η πραγματικότητα ελάχιστα διαφέρει από αυτό που θα διαβάσεις.
Ντριιιν.
- Ναι;
- Έλα Χρήστο, ο Χρήστος είμαι ο Πρόεδρος.
- Αα ναι, καλημέρα Χρήστο. Καλά είσαι;
- Όλα καλά. Ξέρεις γιατί σε πήρα;
- Πες μου. Πώς μπορώ να βοηθήσω;
- Εμείς στην Ε.Λ.Μ.Ε. έπρεπε να είχαμε κάνει εκλογές πέρυσι. Δεν κάναμε όμως … ξέρεις τώρα, λόγω της πανδημίας και καλά. Και τώρα θέλουμε να ζητήσουμε παράταση.
Ο δικηγόρος, θεωρώντας ότι έχει να κάνει με έναν ειλικρινή και έντιμο Πρόεδρο, που δεν θα τολμούσε να τον ξεγελάσει, πιστεύει (λανθασμένα) ότι το «θέλουμε» αναφέρεται στα μέλη του Δ.Σ. και υποθέτει ότι υπάρχει και σχετική απόφαση του Δ.Σ. Γι’ αυτό προχωρά στο επόμενο βήμα.
- Εντάξει Χρήστο. Στείλε μου τα στοιχεία των μελών του Δ.Σ. και θα συντάξω το αίτημα.
Ο Πρόεδρος αποστέλλει τα στοιχεία και των επτά (7) μελών, χωρίς όμως να ενημερώσει τον δικηγόρο ότι δεν υπάρχει σχετική απόφαση Δ.Σ. και ότι δεν έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση όλων των μελών για κάτι τέτοιο.
Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021 ο δικηγόρος καταθέτει ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κατερίνης το υπ. αριθμ. 1635/289/21 δικόγραφο με τίτλο:

ΑΙΤΗΣΗ
(ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ)
1. Χρήστου Αντωνίου του Γεωργίου
2. Μιχαήλ Ντελή του Σωκράτη
3. Αστερίου Τόκα του Γεωργίου
4. Ευσταθίου Συμεωνίδη του Πολυχρόνη
5. Γεωργίου Βαρδακώστα του Βασιλείου
6. Δημητρίου Μπουλούμη του Θεοδώρου
7. Νικολάου Γκούνη του Αριστείδη
Με το συγκεκριμένο δικόγραφο ζητείται να χορηγηθεί προσωρινή διαταγή με την οποία θα ορίζονται οι ως άνω αιτούντες (επτά τον αριθμό) προσωρινά μέλη της προσωρινής διοίκησης με την εντολή να διεκπεραιώσουν τις (ανύπαρκτες) επείγουσες οικονομικές εκκρεμότητες της Ε.Λ.Μ.Ε. και να συγκαλέσουν Γενική Συνέλευση για τη διενέργεια εκλογών, από τις οποίες θα προκύψει νέο Δ.Σ. Η Πρωτοδίκης ορίζει τη σχετική δικάσιμο για την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021.
Περιττό να επαναλάβουμε ότι το νούμερο 5 και το νούμερο 6 δεν έχουν ιδέα για το συγκεκριμένο δικόγραφο, μέχρι την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα κατά την οποία ενημερώνονται τηλεφωνικά από τον δικηγόρο, προκειμένου να παραβρεθούν στην εκδίκαση.

Όπως αναφέραμε ήδη, ο δικηγόρος σπεύδει στο Πρωτοδικείο για να προλάβει τα χειρότερα και η Πρόεδρος γράφει: «Ματαιώνεται η συζήτηση της προσωρινής διαταγής. Ορίζεται δικάσιμος για τη συζήτηση της αίτησης η Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022».
Δεν είμαστε δικηγόροι, ωστόσο εικάζουμε ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν θα μπορούσε να ανακληθεί το σχετικό αίτημα, χωρίς ο δικηγόρος να προσκομίσει κάποιο έγγραφο με την υπογραφή και των επτά (7) αιτούντων, κάτι προφανώς αδύνατον.
Είσαι περίεργος να μάθεις τι έγινε στη συνέχεια; Δυστυχώς θα πρέπει να περιμένεις το 3ο μέρος. Καλά, πόσα μέρη υπάρχουν; μας ρωτάνε πολλοί. Όσα προλάβουμε, είναι η απάντηση. Για να κρατήσουμε όμως την φλόγα αναμμένη, θα κλείσουμε το 2ο μέρος με μια μικρή ιστορία.
Ένας πρώην συνάδελφος με πολλές δικαστικές εκκρεμότητες, καταδικάστηκε τελεσίδικα, με απόφαση Άρειου Πάγου για πλαστογραφία. Ωστόσο, μέσω ενός μηχανισμού, τον οποίο δεσμευόμαστε να αποκαλύψουμε, μόλις ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψηφίων Διευθυντών Δ.Ε., που περνούν στη φάση της συνέντευξης, κατάφερε και βγήκε στη σύνταξη, πριν προλάβει να διωχθεί και πειθαρχικά.
Εσύ Πρόεδρε, θα προλάβεις να βγεις στη σύνταξη;

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών Πιερίας