2.2.22

ΠΙΕΡΙΚΟΣ -ΗΡΑΚΛΗΣ 2-2 με ανατροπή...!! Έχασε πέναλτι στις καθυστερήσεις ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ !

Αν και βρέθηκε να προηγείται με 2-0 στο 30΄, ο Ηρακλής ήρθε ισόπαλος 2-2 με τον Πιερικό στην Κατερίνη για την εξ αναβολής 13η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Super League 2.
Οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι στο φινάλε του αγώνα, με τον Κωστούλα να αποκρούει την εκτέλεση του Χαρτσιά (αποβλήθηκε ο Γρηγοριάδης). Ο Γηραιός έμεινε για δεύτερο διαδοχικό ματς χωρίς τρίποντο.

Στην αντίπερα όχθη, οι γηπεδούχοι που έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Ψυχούλα, καθώς τους ακυρώθηκαν δυο γκολ, ενώ δεν τους δόθηκε πέναλτι στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, πήραν έναν σημαντικό βαθμό στην προσπάθεια που κάνουν για να παραμείνουν στην κατηγορία.

Με την έναρξη του αγώνα, ο Πιερικός βρήκε δίχτυα με τον Παπαδόπουλο, όμως το γκολ του ακυρώθηκε, καθώς σύμφωνα με την υπόδειξη του δεύτερου βοηθού, η μπάλα είχε περάσει άουτ πριν φτάσει στα πόδια του Παπαδόπουλου και την σπρώξει στα δίχτυα του ανυπεράσπιστου Γρηγοριάδη. Και στην αντεπίθεση ο Ηρακλής κατάφερε να σκοράρει. Ο Τόμας βρήκε τον Μπαστακό, ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε τον Τζήμα και έκανε το 0-1 στο 3΄.

Ο Γηραιός άγγιξε το 2-0 στο ένατο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Τόμας εκτέλεσε το φάουλ και ο πορτιέρε των μελανόλευκων αποσόβησε τον κίνδυνο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έχασαν μία ακόμα ευκαιρία. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Άγγελος Παπαστεριανός αν και αφύλαχτος δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Τζήμα.

Στο 22΄ ήταν σειρά των γηπεδούχων να απειλήσει. Ο Εμπουσί έκανε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, αλλά ο Γρηγοριάδης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 26΄ ο Μπαστακός έκανε το γυριστό σουτ, αλλά και πάλι ο Τζήμας του είπε «όχι». Στο 28΄ ο Πατράλης επιχείρησε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Τζήμας απέκρουσε εντυπωσιακά.

Και με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Ηρακλής διπλασίασε τα τέρματά του. Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Τόμας, ο Κωστούλας με πλασέ νίκησε τον Τζήμα και έδωσε προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του. Στο 31ο λεπτό ο Πιερικός βρήκε δίχτυα φορά στην αναμέτρηση, αλλά και πάλι το γκολ του ακυρώθηκε, αυτή τη φορά για οφσάιντ.

Στο 44ο λεπτό ο Ηρακλής λίγο έλειψε να κάνει το 3-0, αλλά ο Τζήμας απέκρουσε το πλασέ του Καρτσαμπά. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Σούνταρ έκανε το σουτ και η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Γρηγοριάδη.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα στο 47ο λεπτό, ο Πιερικός μείωσε σε 1-2 με την κεφαλιά του Τόσκα. Και τέσσερα λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για ανατροπή του Χαρτσιά από τον Πήλιο, αλλά ο διαιτητής Ψυχούλας έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι, προκαλώντας την οργή των ανθρώπων του Πιερικού. Στο 61΄ ο Ηρακλής έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 1-3, αλλά ο Τζήμας απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Τόμας. Και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Καρτσαμπάς βγήκε απέναντι στον Τζήμα, αλλά κατάφερε να αστοχήσει.

Όσο ο Ηρακλής δεν καθάριζε το παιχνίδι, ο Πιερικός βρήκε την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα στο 77΄. Μετά από σέντρα του Τοπαλίδη από τα δεξιά, ο Κανούλας με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γρηγοριάδη, για το 2-2 . Στο 88΄ ο Πιερικός έχασε ασύλληπτη ευκαιρία για να πάρει τη νίκη. Ο Ζαφειράκης έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Μπουόλι αστόχησε με κεφαλιά.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Πιερικός είχε την ευκαιρία να πάρει το τρίποντο, καθώς κέρδισε πέναλτι. Ο Γρηγοριάδης ανέτρεψε τον Μπουόλι και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Χαρτσιάς ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Κωστούλας που έκατσε κάτω από τα δοκάρια το απέκρουσε, σώζοντας την ομάδα του από την ήττα.

Πιερικός (Βαζάκας): Τζήμας, Τοπαλίδης, Παντελιάδης, Κουκόλης, Εμπουσί, Χαντζάρας (40′ Χαρτσιάς), Ντίνας, Σουντάρ (83′ Φωκαΐδης), Κανούλας (83′ Μπουόλι), Β. Παπαδόπουλος, Τόσκας.

Ηρακλής (Γεωργιάδης): Γρηγοριάδης, Πανάγου, Πήλιος, Α. Παπαστεριανός, Κωστούλας, Πατράλης, Τότσκα (76′ Σγούρης), Μ. Παπαστεριανός, Καρτσαμπάς, Ματίας, Μπαστακός.

Πηγή: metrosport