11.12.21

Σοκαριστικές μαρτυρίες, νέες αποκαλύψεις για τη δράση των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» στο Γυμνάσιο Αιγινίου στην Πιερία, έρχονται στη δημοσιότητα

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις τείνει να λάβει η δράση η δράση της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος». Το τελευταίο περιστατικό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς η αρπαγή του διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου στην Πιερία μέσα από το σχολείο και η βίαιη «μεταγωγή» του στο Α.Τ. Κολινδρου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής.
Το παραπάνω γεγονός προκάλεσε την σύλληψη των έντεκα αρνητών, οι οποίοι είναι αγρότες, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ένας απόστρατος αστυνομικός. Και οι 11 δράστες –9 άνδρες και 2 γυναίκες– οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Κατερίνης και αργά το απόγευμα της Παρασκευής στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Πρόκειται για μία 49χρονη από την Πιερία και μια 54χρονη από την Ημαθία. Όσον αφορά στους άνδρες, οι 4 είναι από την Πιερία, δύο από την Ημαθία και οι υπόλοιποι από την Αττική, τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλονίκη. Οι συλληφθέντες είναι από 42 έως άνω των 70 ετών. Οι τρεις από τους 11 συλληφθέντες έχουν παιδιά που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος ενός από τους συλληφθέντες, με τόπο κατοικίας την Ημαθία, είχαν καταθέσει μήνυση οι διευθυντές του Γυμνασίου και του Λυκείου την 6η Δεκεμβρίου, καθώς ο συγκεκριμένος, που δηλώνει άνεργος, πήγαινε καθημερινά έξω από το σχολικό συγκρότημα και προκαλούσε μικροεπεισόδια διαμαρτυρόμενος για την εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Υποστήριζε μάλιστα ότι «επιτάσσει» το σχολείο λέγοντας ότι είναι εξουσιοδοτημένος από άλλους γονείς.
Δεν είχε τότε συλληφθεί εντός ορίων του αυτοφώρου και η μηνυτήρια αναφορά στάλθηκε στον εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ: περισσότερα εδώ: https://www.in.gr